se lasa liniste

By | 2014-12-30

Ziceam de sms-uri în unul din articolele trecute, să terminaţi cu prostiile! Că da, ar fi mai bine să vă vedeţi de viaţă, decât să daţi nişte cuvinte goale. Cum ar fi să vă scriu eu acum nişte cuvinte goale? Aţi mai veni pe-aici?

Nu…

Dar voi ştiţi că aici e baza… Ba nu, nu baza, că n-am făcut nimic excepţional pentru voi, dar aici e… se vorbeşte corect. Şi dacă nu ştiţi voi că spun corect, a ştiut una din firmele pe care le-am căutat când am văzut că tata trage să moară, fi-mea plânge şi mama era în altă dimensiune. Eu l-am îngropat pe tata cu firma MEMORIS, unii de prin Militari sau ceva, unii despre care nu v-aş spune dacă n-aş fi văzut că sunt profi. Prompţi, decenţi. Pe restul de două căutate nu mai ştiu cum le cheamă.

 

Am… ales varianta capela. Pentru că dacă eu îmi mănânc din inimă şi trec peste durere, nu ştiu dacă maică-mea şi fi-mea ar fi făcut la fel. Şi au trecut zilele… Au trecut repede, a nesimţ. Oricum nu simţeam că obiectul ăla rece de lângă noi e tata.

 

Da, surioară, ne obişnuisem cu ideea că tata e mort. Dar când l-au băgat aşa de repede în cavou, n-a mai fost aşa o obişnuială, şi dacă până atunci am lăsat pe fiecare să zică orice, de-acum nu mai puteam, prea se grăbeau să-şi facă Crăciunul!

Şi când am zis către soră-mea: „Bă, dar pe noi nu ne întreabă nimeni cât ne doare? Nu ne întreabă nimeni că e al nostru?…Că n-a fost al lor, a fost tata….” Şi am urlat spre cer:

TATĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!!!

Şi cerul n-a crăpat, şi tata tot la loc de veci, rece, a stat.

 

‘ Geaba mai trăgea lumea de mine că trebuie împărţită pomană, că trebuie dată icoană, găină, că zideală, că gropari, că popi de plătit, diaconi, şoferi, firmă, lumânările alea date aşa, alealalte nu ştiu cum…

Am lăsat tot pe banca de la cimitir şi am fugit către cavoul unde era tata.

Că acolo nenea ăla îl zidea liniştit pe tata şi nu cereau nici unul nimic. Nici ăla viu, nici ăla mort.

Şi era linişte.

 

0 thoughts on “se lasa liniste

 1. Scorpio

  Offff!!!! Draga de tine…vad atata moarte in jurul meu acum…
  Offf , suflete!

  Reply
  1. mixy Post author

   Regret, Scorpio, nu pentru tristetea voastra am scris, ci pentru a mea.

   Reply
   1. Scorpio

    Si eu tot pentru tristetea ta am scris.
    Moartea o vad in jurul meu, aici unde lucrez…e la panda mereu si apare destul de des…

    Reply
 2. Memoris - servicii funerare

  Condoleante pentru pierderea tatalui dumneavoastra. Va multumim pentru increderea acordata de a pregati serviciul funerar. Pentru suport gratuit in perioada doliului va recomandam Asociatia Exista viata dupa doliu!

  Reply
  1. mixy Post author

   Mi s-a parut suspecta decenta voastra inca de a doua zi. Daca nu erati voi… urlam mult mai rau!
   Am vazut sit-ul Asociatiei Exista viata dupa doliu, multumesc! Momentan incerc sa accept ca sunt in doliu. Dar daca inteleg sa am nevoie de ajutor profesional, apelez acolo.
   Multumesc mult!

   Reply
 3. Pingback: Multumiri pentru servicii funerare: Memoris funerare

Leave a Reply

Your email address will not be published.