cu smartu’ în public

By | 2015-01-14

Părerea mea proprie și personală de om părerist ce sunt este că și codul bunelor maniere trebuie adaptat cu aceeași repeziune cu care se dau ordonanțe de urgență cu care se ‘actualizează ‘ la zi diferite legi.

Spre exemplu, ar trebui scoasă aia cu băiatul deschide ușa fetei când iese din restaurant, asta pentru că oricum niciodată n-am știut precis care trebuie să iasă primul din local și m-am călcat pe bombeuri cu masculii, dar și pentru că la restaurante nu prea mai sunt uși. Au orice alt fel de intrare, numai uși nu.

Și-ar trebui introdusă asta cu telefoanele. Nu, nu mă refer la vorbitul ca mârlanul tare, într-un spațiu public, până căpiezi decorul, asta.i veche! Mă refer la gâdilatul ecranului de smart în spații publice. Adică ecranele alea sunt mari și îți atrag atenția cu strălucirea lor și automat că toate privirile de pe lângă se îndreaptă acolo.

Și bine ar fi ca cei cu smart să se abțină să-și gâdile telefonul în public, dar și cei din public să se abțină să se zgâiască în ecranul omului.

Eu nu mi-am cumpărat încă smart, pentru că am avut alte treburi.

Dar dacă un ecran de smart atrage privirile, nu înțeleg cum mogâldeața mea de  telefon de chiori bătrâni cu ecran super-black poate atrage atenția așa cum o atrăgea azi, în tramvai, când un nene îmi sufla în ceafă să vadă ce mesaj scriu.

Aproape că se suise în ceafa mea.

Ș-atunci am început să scriu în mesaj:

Să te f+t în g?ră de măgar când stai și te zgâiești ca boul în nesimț. Să-ți b*g…

Da, știu, nu-i frumos, dar dacă nici înjuratul cu subînțeles nu e criticat în codul bunelor maniere?!??

12 thoughts on “cu smartu’ în public

 1. Mihai

  mdap, tot mai des zic ca pacatul e al privitorului; un fel de butterfly effect, sau cum observatorul modifica actiunea si obiectul observat(mda, complicat).

  sa le zici ca, vorba aia, daca te-a mancat in c*r sa te bagi/ uiti; deci regula e veche 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Ha, taci că am văzut ieri wallpaperuri pe care scrie exact cum spui 😀

   Reply
 2. Max

  Nu-i nimic, când o merită se mai face şi câte-un rabat. :))

  Reply
 3. marcian

  Am inteles de ce ai cenzurat “Să te f+t”, dar “Să-ți b*g”? Continuari prosibile: bani in buzunar, spaga in plic, mobila in casa etc :):)

  Reply
 4. blo

  si individul ce-a facut? a asteptat sa vada mesajul pana la sfarsit? ca pe noi ne-ai lasat in suspans, vad :)))

  Reply
  1. mixy Post author

   Și-a fâșâit geaca un pic mai la dreapta. N-avea loc să plece :))

   Reply
 5. CCristinaC

  Bine i-ai facut mitocanului! Nu mi s-a intamplat si nu stiu cum as reactiona. Probabil mai urat. :))) Si cand ma gandesc ca eu incerc sa nici nu aud ce se vorbeste la telefon, in jurul meu…

  Reply
  1. mixy Post author

   Așa am învățat eu să fac abstracție, dar parcă “jurul” meu e din ce în ce mai gălăgios.

   Reply
 6. Roxana

  :)) Stătea bine cu vederea! Eu mă ciorăsc şi în smarthphone-ul meu cu scris foarte mare. Ce mai citesc cei de lângă mine – chiar nu-mi pasă. Oricum nu scriu în mijloacele de transport (eventual în taxi) pentru că mi-e frică că îl scap, că oricum n-am loc şi că n-am nici starea necesară să pot să mă concentrez. La noi e simplu pentru că nu mergi foarte mult cu ele. La Bucureşti este altă treabă – şi de plictiseală şi tot îţi vine să scrii ceva. Pe de altă parte mă enervează cei care vorbesc tare despre probleme foarte personale. Mă bucur că bărbatu-meu umblă cu maşina personală că la cât îi sună şi ăstuia telefonul – cine ştie pe câţi ar deranja. Iar vocea lui este tunătoare de felul ei :)) n-are volum mic la difuzor…

  Reply
  1. mixy Post author

   =)))
   Ești grozavă cu chioreala asta, ai un farmesc aparte!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.