părinți pe la școală

By | 2015-02-11

Priveam un părinte care s-a recomandat ca fiind director nu știu de care, nu știu unde… și-n timp ce se recomanda și-a închis cu atâta poftă părțile sacoului, încât a făcut curent vreo 5 mp în preajmă, de m-a luat cu conjunctivită.

– Bună ziua, am venit să întreb de ce copilul meu este corigent în primul semestru!

Și seara povesteam cu mamaie la telefon:

– Dacă n-a dat găina? Eu eram proastă la școală maică, nu ca frații mei. Plecam cu cioci în picioare  și târșa-târșa și nu știu cum și ce făceam, dar ajungeam numai bine să spăl parchetu’  la școală. Venea tătica pe la școală, și când întreba de mine ce note am și auzea că spăl parchetu’ , îi venea rău, și aducea găina la învățătoare. Și uite-așa am făcut io școală: ia găina, ia nucile, ia ouăle, ia cireșile… adică dacă tot eram proastă, măcar să nu mai spăl parchetu’.

Deosebirea e că tatăl lui mamaie era om simplu, gospodar, și nu făcea curent încheind nasturii unui sacou.

Și avea găini.

🙂

 

0 thoughts on “părinți pe la școală

 1. arakelian

  spagi erau si atunci. Mamaie nici macar nu isi punea problema ca e spaga :)))

  P.S. in ce clasa e ficiorul de tatic burtos?

  Reply
 2. B

  mai… astia dupa ce ca nu-i duce capul, vor si coronita de lauri cu care sa se mandreasca :))

  Reply
 3. cora

  asta-i unul din motivele pentru care n-am vrut in ruptul capului invatamant, ai mei au fost amandoi in bransa. dar n-am nimerit mai bine nici asa 😀

  Reply
 4. Roxana

  În loc să facă curent la şcoală, mai bine făcea acasă şi-l punea pe copil la lecţii! Nu-mi plac părinţii care cred că prin reuşita lor (eventuală) copiii le sunt automat scutiţi de viaţă, de muncă, de responsabilitate.
  Nici mie nu mi-ar fi plăcut în învăţământ, deşi îmi place să lucrez cu copiii. Din ce povesteşti pe vremea lui Mamaie era cam ca pe vremea lui Creangă în Amintiri din copilărie 🙂

  Reply
 5. mixy

  Nici mie nu.mi plac oamenii astia. Principiul meu e ajuta.i pe copii si lasa.i sa se dezvolte

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.