Apropo de ghinion

By | 2015-02-13

Se naşte o tradiţie. Măh, da, era o vreme când toată lumea se ferea să dea lunea bani ca să nu de pe urmă toată săptămâna, când ziua de 13 era ghinionistă, ziua de marţi era ghinionistă, ziua de vineri era ghinionistă.

A mai trecut vreme şi am mai auzit lume zicând:”hai sictir cu prostiile astea! Ghinion e când e ghinion, nu într-o zi anume!”

Iacă-tă că suntem în anul de graţie 2015,

Deci douămiicincisprezece,

Aţi notat?

Şi ghinionul nu apare în zilele lui ştiute. Ba aş spune că_chiar dimpotrivă. Azi am întâlnit cel puţin 3 cupluri care au spus: „astăzi e ziua mea norocoasă!”

Draaace, s-a modificat schimbarea!

 

 

 

14 thoughts on “Apropo de ghinion

 1. Andreia

  Las ca am eu ghinion bun si traditional cat pt cele 3 cupluri la un loc, ca sa fie balanta in echilibru 🙂

  Reply
 2. Roxana

  Ăia cu ziua norocoasă – l-au citit pe Napoleon Hill (Regulile de aur ale lui Napoleon Hill) despre gândirea pozitivă şi principiile de bază ale acţiunii şi reacţiunii . Pe scurt dacă creierul tău consideră că este ziua norocoasă o să ai noroc, iar dacă considera că este cu ghinion o să-l ai din plin. Se pare că ne atragem toate ponoasele singuri :)) Dacă doar zici că e norocoasă, dar în sinea ta nu crezi asta, nu se întâmplă miracolul. Posibil că aşa funcţionează şi restul credinţelor. Dacă ai capacitatea de a crede – te şi ajută. Eu n-am aşa ceva, sau oricum nu referitor la credinţă, dar o să încerc cu ziua norocoasă, că de zile cu ghinion m-am săturat 🙂

  Reply
 3. RMDudu

  Hmm… se pare ca si cand am ghinion sunt norocos… Prin urmare tind sa fiu putin schizoid in privinta asta (unii ar zice ca si in altele) 😉

  Reply
  1. mixy Post author

   Hmmmm… dupa ultimele tale realizari, tind sa fiu de acord cu unii 😛

   Reply
 4. blo

  eu ghinioanele le vad ca pe un noroc. putea sa fie mult mai rau, adica, asa ca ma bucur ca n-a fost decat atat 🙂
  intotdeauna poate fi mai rau, iar eu prefer sa nu vad pe pielea mea, cat de naspa ar fi putut fi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Da, intotdeauna poate fi mai rau, dar cand ma gandesc ca ar putea fi si bine… e un gand razlet, care ma deranjeaza

   Reply
 5. arakelian

  si eu cred ca mentalul conteaza in ceea ce ni se intampla.
  Sunt absolut convinsa ca unele lucruri/probleme ni le inducem singuri dupa cum pornim ziua: vezi conceptul de ghinion/noroc. Un om cu mintea pornita sa ia examenul are sanse mai mari decat om om cu mintea pornita sa piarda examenul, tocmai prin blocarea anumitor reactii/sinapse.
  Ba cred ca ne inducem si unele mici boli: nu manca inghetata ca te doare in gat, nu sta dezbracat ca te dor shalele, nu amesteca lapte cu prune ca te ia diareea etc. (la lista asta putem scrie mult, da!??!?) si in final ne inducem noua (DAR SI CELORLALTI) starile … negative.

  Frica e cel mai mare inamic al nostru. Mai ales ca zace in cap si vine cu noi peste tot.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.