Aspiratoare cât dantura

By | 2015-04-03

Când mi-am făcut dantura, m-am băgat datoare prietenă cu banca și am spart vreo 2200 euro pe 22 de dinți de porțelan cu tratamentele sau mai mult scoaterile aferente și când a tras banca linie și a zis: Ok: mai ai de dat 2200 euro pentru 22 de dinți pentru următorii 5 ani (din care garanția dinților e 10 ani), am ajuns acasă, le-am spus isprava alor mei, iar tata m-a întrebat:

– Câți dinți ar trebui să aibă un adult în gură ?!?

Așa acum. Ne-a intrat un basarabean în casă recomandat ca fiind de la o echipă de curățenie și la cât îmi e de lene, am binecuvântat ideea mamei de a-i pune pe alții să ne facă șmotru. A venit omul și s-a pus pe prezentări  și explicații. A început prin a ne spune că dacă el vinde aspiratorul ăla minunat, merge într-o excursie în Veneția.

Hai, frate, mă lași? Pentru o excursie mă făceam agent de vânzări la voi la firmă și-mi cumpăram singură aspiratorul, ce dracu!

În fine, înțeleg că asta e politica companiei, nu a vânzătorului, și aici  un tip a explicat exact pașii prezentației.

Ca idee:

– mi-a cerut acordul să dea cu aspiratorul pe tavanul meu în cădere;

– l-am rugat să nu-mi spele covorul din sufragerie, pentru că după cum arăta după aspirare, părea destul de rărit,

– l-am rugat să lase în pace ursul  mare, maro,  de pluș  cu care doarme fiică-mea, pentru că începuse să-l decoloreze și n-aș fi vrut să spună fata că-i schimb ursul cu unul polar!

Adică pe 2.200 de euro mi-aș face un tavan nou, aș pune parchet și covor nerăribil și aș lua un pluș nou care să nu se decoloreze la aspirare.

2.200 de euro,mă? Al naibii aspirator și nici măcar nu pleacă singur prin casă, tot tu trebuie să te plimbi cu el…

9 thoughts on “Aspiratoare cât dantura

 1. Roxana

  Înţeleg ce spui. Eu am dat acum vreo 10 ani 40 de milioane de lei pe 11 dinţi. Din păcate trebuie să-mi fac dantură nouă … deşi sper să mai trag de ăştia cât pot de mult. Oricum am citit şi eu destule despre aspiratorul Kirby. Este profesional şi probabil că în occident nu pare chiar atât de îngrozitor de scump, pentru că şi salariile lor sunt mai mari. Dar eu una, nu văd cum cineva şi-ar putea cumpăra ceva atât de scump, dar poate nu ştiu eu ce sunt în stare oamenii să facă când li se oferă “avantajele” de-a plăti în rate ceva ce nu au cum să-şi permită să cumpere. Poate doar dacă devin şi ei vânzători de Kirby. Sau ăsta e sistemul. Poate că aspiratoarele nu sunt în realitate atât de scumpe, dar restul se împarte la vânzâtori, ca să aibă cum pleca în Grecia. Dar să revenim la aspiratoare, eu chiar aveam nevoie de un aspirator bun, aşa că m-am orientat spre unul semiprofesional, care era de Blackfriday la 50% reducere, aşa că l-am cumpărat cu 500 de lei. Are şi ăsta o mulţime de perii, curăţă tapiţeria şi tot felul de tuburi care fac posibilă aspirarea la înălţime şi după tot felul de colţuri. De fapt are un sac de tot felul de ustensile… accesorii. Îl folosesc din decembrie şi sunt foarte mulţumită. Mi-am dorit ceva care să aspire cu filtrare prin apă şi sunt mulţumită de acest produs, chiar dacă pentru mine a fost scump şi la preţul redus. Dar una este 500 de lei şi altă 2500 de Euro (cât am citit la adresa pe care ai lăsat-o). Dar şi eu aş fi fost încântată de curăţenia făcută, chiar dacă mă enervează la culme publicitatea agresivă şi vânzătorii care ştiu ei mai bine decât tine ce poţi şi ce nu poţi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Măi, n-o să-l iau. Dacă vreau să fac curat pot să fac curat lună și cu o nenorocită de mpttură și două – trei cârpe rupte dintr-un tricou vechi. Ăștia au început să ne arate poze cu acarienii care se găsesc în pat… serios frate, dacă-i vorba de bacterii, vrei să știi ce-a ros fi-mea ronțăindu-și papuceii??
   Și apropo de curățenia pe care o fac ei, mai bine lasă. Când o iei tu de la cappo al fine, e curat. Când ți se demonstrează pe 2-3 metri pătrți ce se face… hai lasă!
   Cât despre dinți, chiar sper să te țină, pentru că și eu spre să trag mult de ai mei ! 😀

   Reply
 2. blo

  eu n-am reparat 22 de dinti, si tot am dat 2500 euro.. 🙁
  dar mai bine vorbim de aspiratoare: daca as avea banii astia, i-as da pe musiu aspirator. sau mai bine, adica si mai bine, i-as imparti in rate, si-as plati o tanti sa vina sa-mi faca curat si sa impinga magaoaia prin casa :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Oooooffff! Ce bine te gândești cu o tanti împingătoare, mai ales așa, în prag de Paști! 😀
   Dacă n-ai reparat 22 de dinți pe ce naiba ai dat 2500 euro, soro? Ți-ai luat mașină și nu știu eu?

   Reply
   1. RMDudu

    Daca ar face curat singur si pe sub mobile, plus curte… hmm… nici asa 😛

    Reply
 3. Diana

  mai, ba da, ca locuitor occidental cu ‘alte venituri’ eu zic ca e de-a dreptul aiuristic sa dai doua mii de euro pe dracia aia 😀 da’ in tara in care-s eu oamenii isi fac decont pt biletul de autobuz, de ex, desi au salarii mari, ca doar is banii lor 🙂
  si pe mine ma apuca groaza dentistului. am dat si eu acum cativa ani niste mii de euro in ro pe reparatii capitale, si inca mai am un implant de pus, niste noi reparatii de facut… neverending story

  Reply
  1. mixy Post author

   da, și când zici că ending, de fapt a expirat garnația și o iei de la capăt…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.