Oamenii si timpul liber

By | 2015-04-21

Gospodinele … ba nu. Oamenii care mai sunt în câmpul muncii, au timpul liber limitat și încearcă să facă multe lucruri în acest timp liber. Printre aceste lucruri se numără cumpărăturile pentru asigurarea stomacului sau alte chestii trebuincioase, spălatul, machiatul, plimbatul câinelui sau al copilului, prepararea mâncării. Multe treburi fac parte din timpul lor liber!

Gândind astfel, încep să înțeleg de ce mulți din ei au ca hobby gătitul mâncării (sau amestecatul și măcinatul semințelor) și de ce de câte ori caut rețete, îmi apar la loc de cinste “rețetele rapide”.

Cu cât mai dietetice, cu atât mai bine. Cu cât mai exotice, și mai bine! Dar decât să caut creveți  tigru, andive sau calamari, mai bine fac ceva românesc. Ceva rapid și simplu. Și după pierd timpul uitându-mă după rețete rapide și simple, îmi trântesc o salată combinată cu ce găsesc prin frigider , gen roșii de grădină cu gust de lalele, brânză cu gust de capră, salată bio cu gust de iarbă de te aștepți din clipă-n clipă să-ți stârnească lactația ca la vite ș.a.m.d.

Apropo de combinații, vorbind cu mamaie îmi povestește că o babă prietenă de-a ei are fel de fel de dureri și nu-i trece cu nici o pastilă. Zic:

– Spune-i să bage supozitoare dacă tot nu-i trece cu nimic!

La care mamaie:

– Nu ia, că i-am zis și io, da’ cică îi e frică să nu se cace pe ea.

– Păi să ia cu măsline!

– Cum să bage, măi maică, măsline-n cur??

– Păi nu pe cur mamaie!…

 

 

0 thoughts on “Oamenii si timpul liber

  1. RMDudu

    “Branza cu gust de capra” !!! ROTFLMAO !!!
    In ce priveste maslinele… ar putea incerca sa le bage si pe-acolo, dar nu cred c-ar avea efectul scontat. Poate o clisma cu ulei de masline? Dar poate isi aminteste de vechea reteta cu prune afumate si iaurt sau lapte covasit.
    Ce chestii scatologice bantuie blogul asta in ultima vreme… Te simti bine?

    Reply
    1. Mihai

      se poate si mai rau decat branza cu gust de capra 😐
      mai nimeresc eu cateodata una de zic ca au scapat si ciobanul in ea…

      Reply
      1. RMDudu

        Ha ha ha! Eu am mare grija de unde cumpar branza (si nu numai). Plus ca nu cumpar fara sa gust, iar pana acum n-am dat de branza cu ciobanu’n ea 😀

        Reply
    2. mixy Post author

      @RMDudu: nu credeam să se prindă cineva :)))) Nup, nu mă simt chiar bine. Mă poticnesc în jde probleme foarte multe şi foarte mărunte şi mi-e foarte-foarte… -extrem de până la paroxism- dor de tata. Apreciez că te-ai prins 😉 Nu mă aşteptam să las să se înţeleagă, înţelegi? Mă chinui să stau la suprafaţă, dar aşa ai pus un punct pe-un mare i :)))

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.