consum de apa

By | 2015-05-10

Eu dacă am avut hepatită în copilărie, am fost obligată să beau 2,5 litri apă/ceai/compot pe zi și am vârsta “post-adolescentă” pe care o am, și am rămas așa,  cu diferența că mai completez uneori cu cafea, nescaffe , mai rar sucuri sau bere.

Pentru mine, a bea apă sau ceai, face parte din zi. A trebuit să gândesc cum să punem filtre de apă la apa de țeavă, aia de consum, să pot bea apă liniștită.

Pentru că bag lichide.

Fac o paranteză, eu după ce beau o cafea, beau o cană de apă. După ce beau o bere, beau o cană de apă. Tata când mă vedea, era convins că fac o grămadă de risipă: “la ce bun să bei cu alcool, dacă bei cu apă? De ce mai bei?!”

Dar eu simt deshidratarea, și trebuie să beau apă sau ceai dacă îmi stric feng-shui-ul cu cafea sau alcool.

Fie vorba între noi, cu filtre pe țeava de apă de la bucătărie e mai confortabil și mai ieftin decât cu apa plată cumpărată de la magazin. E doar părerea mea, de sincer băutor…

Și ca să ieșim din sfera mea de băutor, țin să vă spun că am suferit la fiecare loc e muncă nou, tocmai pentru că lumea vedea câtă udătură băgam în mine. Din cauza mea sau a celor ca mine, oamenii n-au mai putut să-și ia peste 2 litri de aghiazmă de la biserică pentru că râdea lumea de ei că ce băăă, aveți apometre acasă, de luați atâta apă de la biserică?

Și apropo de apometre, să vă zic un secret, ca să nu mai consumați așa multă apă: faceți nene, dușuri rapide, lăsați băile cu clăbuci pentru momente importante dacă găsiți vreuna/vreunul! Iar rățuștele de pe marginea căzii, făceți-le cadou nepoților!

Eu mai am vreo două rațe de plastic de prăsilă, dar le-am pus gând rău și la alea…

 

0 thoughts on “consum de apa

 1. RMDudu

  Bag de seama ca ce economisesti cu dusurile rapide dai repede pe gat 🙂
  Da’ ai dreptate: e bine sa te mentii hidratat(a) si sa faci dusuri scurte (dar suficiente) 😉

  Reply
 2. arakelian

  si eu fac dusuri rapide, iar iarna mai sar cate unu. Ba uneori baia in cada … o fac in apa in care s-a spalat copilul.

  Despre beut apa, iti confirm ca o cafea deshidrateaza, o bere deshidrateaza. Eu am cana Brita, filtreaza apa, si asta consum (la munca este un fel de bidon Fantana si tzocai 1.5l zilnic). O alta apa f. faina e in fructe: pepenii sunt de top. La aghiazma nu m-am gandit :))

  Reply
 3. silavaracald

  Cu apa stau cam prost; adica, taman invers ca la tine: consum multa la dus si putina pe gat, desi imi impun mereu sa ma hidratez; la serviciu mi-e mai usor, ca am sticla cu apa minerala la indemana, dar cand ma iau cu treaba, pe-acasa, pur si simplu uit sa ma adap. 🙁

  Reply
 4. adelinailiescu

  Eu cred ca in alta viata am fost camila, ma multumesc cu o juma de litru de lichid pe zi, din care trei sferturi e cafeaua. Iar baie in cada n-am facut de vreo 12 ani, nici nu suport apa fierbinte.Asa o sa salvez eu planeta… Da’ stii vorba aia: save water, drink beer! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.