incaltaminte de sezon

By | 2016-03-23

Presupun că nu sunteți toți în pas cu moda și nu circulați toți în platforme sau teneși sau adidas all-season, nu? Mai luați și voi ca omul o încălțare în care să vă stea bine, să se potrivească cu hainele pe care le purtați, să țină de cald/ frig, să fie utile adică.

Mda? Eu zic să mai faceți și ordine prin dulapuri să vedeți dacă că vă mai încap pantofii de ginerică sau dacă mai sunteți în stare să purtați toacele de la nunta icsuleascăi, vă zic prietenește.

După ploaia de azi am ajuns acasă udă fleașcă la picioare și după ce am mâncat o salată cu de toate și cu multă ceapă roșie, mi-am verificat ghetele să văd de ce m-am înmuiat eu azi. Stupoare!! Aveam dezlipeală pe ambele tălpi!!

De nervi, am făcut ordine în pantofar să văd cu ce mă încalț mâine, că cică plouă până pe la ora 11 aproximativ fix. Am dat deoparte bocancii care se dezlipiseră la ultimul cod portocaliu de ninsoare și nu știu de ce nu i-am aruncat, am dat deoparte bocancii pe care mi i-a purtat fi-mea de două ori și i-a dezlipit de 4 ori și-am zis că poate găsesc pe cineva să-i repare, am dat deoparte ghetele care sunt bune, dar li s-au tocit tălpile ca la pensionari, și am dat deoparte ghetele ale căror tălpi tocmai mi-au rămas pe jos.

Pe lângă asta am mai aruncat 2 perechi de pantofi, una de sandale și una am păstrat-o doar ca să ajung cu ea la magazin să mă încalț la vară, și o pereche de teneși.

Bun. Și cu ce mă încalț mâine?!

Am luat o cană din shake-ul de banane găsit pe masă, mi-am tras o pereche de bascheți vechi de-ai fie-mii de când avea ea  13 ani și-am plecat la magazin. În drum, mi-am aruncat toate defectatele la ghena de gunoi (să nu vă aud că merg reparate, am avut naș cizmar și tată ucenic pe lângă el, deci știu când se poate repara o încălțăminte)

Și de la magazin, am plecat la alt magazin. Și de la al doilea magazin am plecat în mall cu gând că găsesc vreo promoție de ghete la început de primăvară și le iau aproape degeaba.

TOATE MAGAZINELE AU TRECUT LA SEZONUL DE PRIMAVARĂ-VARĂ!

Pantofi, teneși, adidași, sandale, papuci, sau ghete cu pânză și cu călcâiul gol.

Deja mă gândeam ce aș putea recupera din ce am aruncat la ghenă.

În mijlocul unuia dintre magazine m-am oprit din mers oftând, iar un angajat mi s-a pus în față tulburându-mi spațiul personal.

– Vă ajut?

– N-aveți nici o gheată? și-n clipa aia înnăbușesc o râgâială de ceapă roșie și banană.

Omul se dă negând oripilat doi pași înapoi, făcându-mă să mă întreb de ce naiba e așa fantastic să vrei o gheată la 7 grade afară plus cod galben de ploaie?!

Își face aer cu mâna și atunci înțeleg că încearcă să scape de damful de ceapă.

Bref, culmea e că și eu încercam.

Mă las pe vine să-mi închei șireturile bascheților înmuiate de ploaie și lumea din jur se uită amuzată cum suflec pantalonul de stofă să-mi leg bascheții de copil de 13 ani.

Îmi bag picioarele și mâine merg în blugi și bascheți sau trec la sezonul de primăvară cu pantofi, cu toate că mie mi-e frig.

La voi e primăvară în dulap?

 

 

 

 

0 thoughts on “incaltaminte de sezon

 1. arakelian

  eu am aceleasi ghete de 8 ani, si inca tin (waterproof, era ceva magazin gen herviz, cred, de incaltaminte sport).
  In rest, poate te ajuta ideea mea: cu ani in urma era un magazin gen outlet incaltaminte IMGB. Erau multi ani in urma (eu sunt de 5 ani dusa din bucuresti…) dar cred ca e ok sa cauti magazine care au asa, resturi, si sa iei la sf de sezon ce nu mai vand…. eu luai asa niste incaltzamintzi ce m-au tzinut multi multi ani.
  Cand aud ce si de unde, iti zic.

  Reply
  1. mixy Post author

   Așa speram și eu, dar nici nu s-a terminat sezonul și au dispărut complet de pe rafturi!

   Reply
 2. Roxana

  Eu am încercat să-mi iau pantofi, dar n-am găsit decât sandale. Într-un loc mi s-a sugerat să trec la încălţăminte de comandă (nici nu ştiu dacă în oraşul ăsta este vreun atelier de aşa ceva), lucru care m-a cam dezamăgit, mai ales pentru că în anii trecuţi am reuşit să-mi cumpăr ceva decent la un preţ bun. Acum ăştia îmi zic că “atunci” erau alte vremuri, că între timp fabricile lucrează mai mic (probabil economie de material). Am o pereche la care ţin ca la ochii din cap, pentru că sunt singurii comozi, dar care încep să mă lase şi ei, iar eu, clar nu pot să comand încălţări pe internet.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.