Cum trebuie sa arate bucataria unui local care organizeaza evenimente

By | 2017-12-18

Este o mare responsabilitate sa administrezi un restaurant in care se pregatesc zilnic sute de portii de mancare, iar la evenimente se asigura servirea a mii de invitati. In cazul in care ar exista invitati curiosi care sa vada culisele unde se pregatesc meniurile este ideal ca in anexe sa existe rafturi metalice.

Daca vor vedea cartofii, morcovii, ceapa sau pungile cu carne pe jos, chiar si pentru cateva minute, li se va taia pofta de mancare. Rafturile metalice pot fi bine intretinute si sunt rezistente. Depozitarea legumelor si fructelor, a borcanelor cu bulion si muraturi in spatii perfect curate este un indiciu ca prapararea hranei decurge corect.

Si un control de la protectia consumatorilor si ochiul vigilent al beneficiarilor vor cauta camera frigorifica indispensabila oricarei bucatarii, fie ca vorbim de carnea bruta, utilizata pentru fripturi, gratar, ciorbe, dar si pentru cea semipreparata din care se fac micii, chiftelutele sau parjoalele. Doua-trei camera frigorifice sunt necesare: una pentru carne, alta pentru aluat de exemplu sau cremele utilizate la prajituri.

Masina gheata este la fel de necesara in orice anotimp. Mi s-a intamplat sa-mi fie pofta de inghetata sau de frappe in plina iarna, iar localurile cu pretentie mi le-au servit in doi timpi si trei miscari.

Cand se petrece, oamenii danseaza, iar sala este incalzita, spiritele se incing si sa nu ne prinda mirarea cand invitatii doresc deserturi care sa-i racoreasca. Cu gheata se pot raci mancarurile prea fierbinti, luate de pe foc, tot cu cuburi inghetate se servesc bauturile scumpe.

Dar marmite? Sunt la fel de importante fiindca scurteaza timpul de asteptare al celor infometati. Oalele minune din inox fac instant ciorbele, felurile de mancare, tot ceea ce este necesar ca invitatii sa fie serviti la timp. Marmitele corespund crizei actuale de timp a omenirii, in plus preparatele nu necesita supraveghere ca sa nu se arda.

Dragi antreprenori, usurati munca bucatarului care sta ore intregi sa prepare cele mai alese meniuri pentru invitati si are atata raspundere! Nu este drept sa depuna efort ca pe vremea bunicii, cand tehnologia  a patruns si in bucatarie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.