Monolog aproape motivational

By | 2018-05-08

Cât de greu poate fi? La naiba, sunt oameni care reușesc, ajung la final, răniți, nerăniți, dar sunt mulțumiți că ajung la final. Am mers atâta drum singură, pot să și termin, nu? Hai să trecem și de hopul ăstaaaa…ține-te bineeeee!…. Hai că e ok, dă-o dracu de unghie, crește alta!

Mda, ar fi de preferat totuși să mai pot folosi piciorul stâng la final, ce zici, babă fără un picior nu e o ecuație tocmai fericită, nu? Adică e ok să vreau să reușesc, dar prudent așa, nu cu capul înainte spre zid.

Doaaamne, dar uite chiar sunt momente când trebuie să te arunci cu capul înainte, asta e, te arunci, așa ieși la liman. (cu pumnul strâns) Hai, că poți! Mai e puțin, ce dracu, doar n-o să abandonez tocmai acum, e păcat!

(cu privirea către o funie atârnată în gol) Mhmmm, ia uite cum arată funia asta, stai așa, ia-mă ușor că mi s-a îndoit motivaționalul.

(bătând din picior) Frate, ce mă enervezi cu negativismul ăsta!

Nu, clar, n-am cum să trec de asta. E ca și cum m-aș arunca în gol și am toate șansele să rămân ca proasta suspendată aici, la marginea pădurii, o să mor de foame și de sete și o să mă piș pe mine și n-o să mă caute nimeni cale de ore bune, cine dracu e așa tâmpit ca mine să o ia pe drumul ăsta?? Păi zi tu, e corect așa, oamenii normali merg pe drumuri line, nu ca mine!! De ce căcat trebuia să ajung aici?? Acum ce fac? O să mor singură, nici mistreți nu sunt pe aici. Nici ecou nu am în zona asta, în afară de ăsta  din capul meu, care nu mai tace.

(cu palmele lipite, ca la rugăciune) Hai, mă, cât de greu poate să fie?! Aș putea reuși..Decât să stau aici ca pupăza și să aștept o salvare care cine știe când poate apărea, aș putea încerca, nu? După cum arată, am două șanse: să reușesc sau să mă opresc undeva la trei sferturi din drum. Pfuuu, adrenalină…..Deci? Încercăm?

Nu, stăm cuminți aici și mor singură, care-i baiul? Și-așa pământul nu mai rabdă 8 miliarde de oameni, cumva trebuie să ne rărim, nu?

Ba încercăm!

Sau nu.

Hai, nu te mai gândi la nimic! Aruncă-te! (luându-și avânt) Haideeeeee!!!! Așaaaaaa!!!! Mergeeee!!!…

Băga-mi-aș!…Ți-am zis?!!  Ți-am zis că ești fraieră și raționamentul meu era corect și că n-aveam cum să termin ? Ce facem acum?!

Mai taci, dracului, că mă obosești degeaba! Trage-te pe funie în mâini!

(miorlăind, sfârșită) Nu pooot!!

MIȘCĂ!! Așa! În 4 labe, că nu ești zână, ai o vârstă, muncește, ce pana mea! Haidee! Așa, ok. Hai că e bine.

(ajungând pe platforma următoare) Gata, mor, sunt leșinată.

Nu contează, acum poți să mori, am reușit. Am reușit, fata mea, am trecut și de asta. Vezi că poți?

(oftând) Văd și trebuie să recunosc că sunt ușurată. Încă am nădragii pe mine și culmea e că nu sunt uzi…Cu adevărat reușită!

 

P.S.  (de fapt introducere) Pe un traseu dificil în copaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.