Deegetul maaare, pleacă la plimbaaaare!

By | 2018-07-25

Unii când urăsc, duc senzația la paroxism. Citeam dimineață în tramvai niște glume vizavi de guvernarea noastră și incendiile din Grecia și mi se părea deja abject. Ori suntem șobolani până la capăt, ori nu mai suntem! Ce naiba, chiar să asociezi glume cu necazul ălora? E aiurea… Înțeleg că avem o guvernare care se bazează pe milogi și prostime care nu vor să înțeleagă cum funcționează societatea, nici măcar să asculte, dar nu e cazul să facem asocieri absurde cu tragediile altora. Hai să șobolănim cu stil!

Mă luase cu călduri și cam toată lumea părea încinsă și lipicoasă pe lângă mine. Abia atunci am realizat că nu i-am mai urat de bine primăriței apropo de transportul în comun, pentru că a fost mai răcoare perioada asta.

La a 2-a stație a urcat un bătrânel pe care l-au ajutat să urce toate femeile din preajmă. Una din ele l-a lăsat să stea pe scaunul pe care stătea ea.

Bătrânelul le-a mulțumit călduros, s-a așezat, s-a sprijinit de toiag și-apoi toată lumea a început să-și verifice notificările de pe telefoane.

Bătrânelul a scanat mulțimea din jurul lui și a zis:

– A trebuit să împlinesc 90 de ani ca să înțeleg că degetul mare este un deget existențial.

Și a făcut tremurând gestul cu care scrollezi prin telefon.

– Atâția ani de zile am crezut că degetul ăsta e bun doar ca să apuci bine sapa sau să ai pe ce să sprijini un stilou. Și uite acum, ce bine citiți cu degetul mare!

Zâmbete în jurul lui, chicoteli.

Eu aveam o problemă, oja care mi s-ar fi asortat cu bara tramvaiului nu se asorta pentru că bara era foarte jegoasă și pe alocuri jupuită. Aloo, primăriaaaa!!!!

Bătrânelul a mai stat nițel, a mai scanat prin preajmă, apoi a răbufnit:

– Măi, fetelor, dar unde vă sunt băieții? Numai fete sunteți pe-aci, ce dracu, i-ați trimis pe front? Ar fi grav să fie iar băieții pe front!…

– Nuuu…ei au carnet…

– Ei au luat mașina, pleacă mai târziu…

– Nu ne permitem decât o mașină…

Bătrânelul a oftat nemulțumit și n-a mai spus nimic. Doar la coborâre, când l-au ajutat fetele, a spus:

– Off…Aș fi preferat să fi fost și băieți pe aici…

Păi… alo? Primăria? Avem nevoie de transport pe care să-l folosească și băieții fără să le fie silă și să-și lase femeile să se chinuie singure!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.