porumbelul voiajor

By | 2018-09-06

De niște luni bune, mă mănâncă pielea înfiorător. Ho, că nu caut bătaie, mă mănâncă pielea la propriu. Mi se mai întâmpla și înainte, dar acum se cronicizează treaba, iar vara asta țânțărească nu-mi face nici un bine în materie de scărmăneală.

De nervi că nu mai prididesc să-mi jupoi derma, mi-am cumpărat brățară contra vietăților, pentru că mă aștept să fie mai rău în perioada de toamnă; dacă în vară n-am avut parte de dezinsecții eficiente, de-acum nici atât nu aștept!

Citesc pe prospect că cică se poate pune brățara pe cărucior sau pătuț, zic ok, am luat plasă, e brățară de bebei nu de bătrâni ca mine, deci o atârn și eu de un picior.

Zis și făcut.

 

La momentul ăsta piciorul stâng e ok, pe dreptul am niște bube noi pentru că probabil își pierde efectul de la stângul la dreptul pe motiv de pas mare, mai am pe gât niște mușcături “senzuale” țânțărești, dar de zgardă anti-țânțari nu mi-a dat prin cap să întreb la farmacie și…

mă simt ca un porumbel voiajor.

Aveți ceva de transmis?

9 thoughts on “porumbelul voiajor

 1. ba_laura

  Da’ nu mai bine te dai cu niste ulei de lavandă? Sau de busuioc? Sau de mentă?
  In loc de “sau” poti folosi “și”.
  Functioneaza.

  Reply
  1. mixy Post author

   daca-ti spun ca am iar! lavanda pe birou si zboara fluturasi pe langa ea, ma crezi?

   Reply
 2. ba_laura

  fluturasii ca fluturasii, da’ țânțarii?

  Reply
 3. o femeie

  La mine nu trag tzantzarii dar sotul, disperat (eram in camping de cateva zile si urmau inca 2 saptamani in natura) si-a luat un mix de uleiuri esentiale la o taraba oarecare. Si zice ca functioneaza!! E un mix de uleiuri, care fiecare ar fi repelente – dar cat timp nu mai e muscat, e fericit. Si eu, evident 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   te rog detalii, la mine nu merge nici cu bratara

   Reply
 4. Oana

  Un recipient galben cu capac rosu: Autan. E cu sprit, deci il intinzi pe piele foarte repede si usor si e foarte eficient. La mine trag tantarii/ mustele/ puricii intr-o veselie si ma ajuta minunatia asta mai mult decat as fi crezut. Am vazut la Lidl/ Kaufland, posibil sa fie gasit si in farmacii.

  Reply
 5. Adriana

  Vitamina B complex a ajutat-o pe fii-mea. Fug gâzele de ea într-o veselie.

  Reply
 6. Simona

  Eu si cu fiica-mea suntem cap de lista la meniul tantarilor de obicei. Asa ca vara asta la camping am venit cu urmatoarea chestie, cu care ne-am dat din cap pana in picioare. Pe langa ca am mirosit extrem de frumos, n-am venit niciuna carne vie acasa 🙂 Din pacate noi fiind pe continentul nord american, unele chestii habar nu am cum se traduc…
  1 cup witch hazel (adica 250ml hamamelis)
  15 drops citronella essential oil
  15 drops lemongrass essential oil
  5 drops lavender essential oil (lavanda)
  5 drops peppermint essential oil (menta)
  Toate astea le-am aruncat intr-un pulverizator, cu care ne gratulam una pe alta la cateva ore 🙂 (aia in reteta spuneau ca poti inmuia o bratara de atza in lichid si ca te apara, pe noi nu ne-a aparat decat direct pe -toata- pielea personala)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.