kilograme de frig

By | 2018-10-25

Nenică, dacă nu dau ăștia căldură curând, eu nu mă mai duc la muncă. Păi scot un picior de sub pătură, testez atmosfera, îl bag înapoi că nu e rost de aruncat pătura de pe mine, iar scot piciorul, iar snooze deșteptătorul…

V-am zis că în STB (fostul RATB) e cald? Băi nene, chiar e cald! Dar știi când? De obicei când sunt peste 12 grade afară, mijlocul de transport este super-aglomerat și, evident, nu poți deschide geamurile, românii sunt singura nație care trag curent prin cele mai diverse locuri. Mai bine ar trage dracului pe nas, m-am săturat să tot tragă curent!

În casă nu e cald. Unii stăm la etaje superioare, eventual pe colțul blocului, că așa au inventat ăștia  blocul,  cu colțuri, iar la noi e frig. De o lună de zile umblu cu pulovere/ hanorace prin casă. Nu-ți spun cum fac baie!… Frăție, ca la copcă! Băgat repede în apă, săpunit în viteză, ieșit, dârdâit regulamentar, înfofolit. Ce Siberie?!!! Vax!… Adrenalina e în baia de la bloc.

M-am îngrășat de la atâta frig. Știu, nici mie nu mi-a venit să cred, dar să vezi fază:

vreo două săptămâni nu m-am mai cântărit că văzusem cât am și am zis că nu mai prestez fast-food for ever and ever (până lunea viitoare). După două săptămâni mi-am luat inima în dinți și m-am pus pe cântar.

Jaleeeee!

După altă săptămână:

– Bă, care dracu’ mă blesteamă de stau așa rotundă la infinit?!

După altă săptămână mi-a venit ideea să cântăresc rufele de care m-am schimbat, ca să plec la muncă. Aveam 3 kile de rufe pe mine purtate în casă (fără catarame, sclipiciuri sau alte drăcării) și m-am simțit bine, că măcar poate nu sunt atât de grasă.

3 kile de rufe, mă??

Am mai pățit așa cu surplusul de kilograme.

2 thoughts on “kilograme de frig

  1. arakelian

    tot ce pot zice ca iarna nu-i ca vara :).
    Noi inca nu am dat drumul la caldura, 20 gr in casa e ok, dar nu mai stam in maneca scurta (doar copilul in chiloti :D, alearga mult si sportul incalzeste, hahha ).

    In metrou, dimineata, ma dezbrac :))))

    Reply
    1. mixy

      nici nu știu dacă sunt geloasă sau furioasă…e un amestec 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.