singur acasă – varianta cu brio

By | 2018-12-14

Mă uit la copila asta cât a crescut ( nu în lungime, că așa….e doar un pic mai săltată decât un pinguin). Îmi aduc aminte de vremurile în care punga ei de pufuleți era punga tuturor. Când tema la mate pe care o scremeam amândouă ca să ajungem eu să pricep ce a învățat la ore, iar ea să priceapă ce am priceput eu , pentru că modelul ei de învățătură nu semăna cu modelul învățat de mine pe vremea piramidelor, iar în final tema noastră să ajungă tema clasei pe yahoo messenger sau în pauza orelor de la școală. Mai apoi pe whatsapp, off!…. Cât s-au simplificat temele de când cu whatsapp-ul!

Mă uit apoi prin casă și abia aștept să plece tot ce s-a strâns din cauza ei pentru orfelinat,familii în nevoie, centru “stop violenței în familie”.  Parte pentru că îmi face plăcere să știu că sunt duse bine, parte pentru că abia aștept să avem spațiu de manevră pentru brad și, o citez: LUMINIIIIIȚEEEEEE!!!!  (în traducere liberă asta înseamnă că vor fi atâtea led-uri aprinse prin casă, de-am concura cu succes la premiul pentru cel mai luminos OZN)

E primul Crăciun din ultimii 4 ani de zile în care vreau să fie Crăciun și nu mă deranjează melodiile sau filmele de gen. Nici nu fac abuz, doar… merg la pas. Nu simt vreo magie. Noi, ca oameni, creăm magie, dar nu de Crăciun. O facem de obicei.

Așa cum am mai spus, nu am nici măcar o jenă să stau singură cu mine, chiar și de Crăciun. Nu i-am înțeles niciodată pe oamenii care nu pot sta singuri. Ce naiba poate fi înfiorător la singurătate, că doar nu stai să te uiți în oglindă ca un papagal! Sunt chestii de făcut, de citit, de scris, de văzut, de colindat! E super-tare,faci absolut ce vrei, când vrei, dacă vrei!

Și ca să înțelegi cum mi-am aranjat la sigur singurătatea de sărbători: am spus tuturor cunoscuților că anul ăsta vreau un laptop de la Moșu.

Frățică, s-a făcut o liniște împrejur!…

:)))))

4 thoughts on “singur acasă – varianta cu brio

  1. Dush

    Stiu, e fain singur. Atat de multe probleme evitate cu brio…Da uneori imi doresc pe cineva sa ma frece-n talpa seara. Da atat :)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.