pentru frumusete

By | 2019-01-21

Mereu  fac mișto de gagicuțele astea care nu sunt în stare să desfacă o sticluță de lichid. Am și eu mâini leșinate, dar chiar să mori de sete cu apa în mână? E rușinos!

După ce am stabilit că mi-a murit flotorul din rezervorul de WC, zic hai să-l desfac acum, să merg cu el în mână la magazin și să cumpăr altul. Zis și făcut. Stabilesc cheile trebuincioase și mă pun pe filet să-l deșir din locație. Lulu! Ăsta nu mișca nici de frică. Mă pun mai vârtos și mai cu suflet pe el! Nimic. Mă enervez și după ce sudui nițel ca la ușa corturilor migratoare, încep să vorbesc singură:

– Ce naiba mă, așa fraieră sunt? Instalatorii ăștia ce forță herculeană au, că majoritatea arată ca bețele de frigărui?! Imposibil să nu-l desfac!

Și iar mă pun pe el și mă apucă dracii de nervi că nu se mișca nenorocirea.

– Poate pentru că n-am mâncat? Poate de-aia n-am forță și m-am și enervat?

Bună idee! Plec voinicește în bucătărie, îmi pun să mănânc și după ce îmi pun, îmi mai pun o dată, ca să fiu sigură că am destul de multă forță. Satisfăcută, mă duc în baie și-mi privesc rezervorul de wc.

Mă așez un pic obosită pe marginea căzii și mă uit cu drag la flotor.

– Of, mânca-te-ar mama, ce ți-aș face! Dar m-a luat o leneeee și-un sooomn!

Îmi dau seama că am luat-o ca femeile când n-au chef și zic pana mea, mai lipsește să-i spun că nu mă ocup de el pentru că mă doare capul.

Mă pun cu toată forța pe chei. Filetul se crapă nițel, dar nu mișcă. Mie îmi crapă o unghie și iar încep să înjur:

– Lua-te-ar dracu!

Încinsă, îmi dau puloverul jos și rămân în maieu. Mă văd însă în oglindă în timp ce ridic brațele, observ că am niște pilozități de iarnă care ar fi posibil să întrețină transpirația și nervii mei, mă duc hotărâtă și înșfac aparatul de depilat și mă pun pe treabă în oglinda de la baie.

Flotorul plutea defect, liniștit și nesimțit. Am încercat iar să-l mișc. N-am reușit.

Mi-am tăiat și unghiile.

Iar am încercat. Filetul stătea stâncă de granit pe locul lui. Îmi venea să plâng lângă el, să mă spăl pe cap, să fac o magie, nu știu, vreo fiertură de blesteme și gheare de găină ca să se desșurubeze singur.

– Grijania mă-sii! De unde să ai, frate, atâta forță? Până la urmă sunt femeie!! N-am forță! Hmmm…Dar dacă l-aș zgâria?? Sau i-aș da cu un spray coroziv până l-aș ucide??

Am încercat să văd partea plină a paharului și am tras concluzia că momentan sunt frumoasă din cauza unui filet de flotor WC, fără plasticuri, silicoane sau vopsele.

😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.