frumusete de black friday

By | 2019-11-15

În vremea asta în care majoritatea cunoscuților mei sunt prea pretențioși în sensul că vor reduceri adevărate de Black Friday și nu televizoare de 4000 lei care costau 3000 acum 3 ani,

În vremea asta în care mieii sunt lupi, iar lupii miei și nu mă refer numai la planul electoral,

În vremea asta mocănită de toamnă umedă, în care aud numai de probleme de sănătate și depresii,

În vremea asta cum zic, mergeam stil vampir ca furtuna în drum spre muncă, dar avântul mi-a fost tăiat de câteva acorduri superbe de vioară. Posibil sub vraja filmului Green Book văzut aseară, m-am îndreptat spre sunete.

Între timp melodia s-a terminat iar eu m-am trezit în fața unei puștoaice care își lăsa cu blândețe vioara jos, în cutie. Îmi era dragă fata, avea frumusețea care îmi place mie, mai mult naturală, fără să epateze, fără să figureze. Semăna foarte mult cu Oana, fiica mea.

Scormonind încă vrăjită de fată după portofel, am întrebat-o de ce cântă pe stradă.

Mi-a zâmbit și și-a așezat un pic paltonul boțit îndreptându-și spatele:

– Pentru că aveam discuții cu iubitul meu ori de câte ori ieșeam pe undeva… el  își dorea foarte mult să fiu aranjată, super-elegantă, înțelegi? Ne-am tot contrat pe tema asta până când am făcut cum își dorea.  În două ieșiri la petreceri am reușit să îi demonstrez că nu e greu să fiu frumoasă cum vrea el, e nevoie doar de timp de saloane și de bani. Toate bune și frumoase, am atras priviri flămânde sau invidioase, el a fost mândru, s-a simțit bine, dar când a văzut în conturile noastre cât costă frumusețea elegantă i s-a tăiat cheful de ieșeală, iar acum  simt că trebuie să pun banii înapoi cumva.

N-am știut ce să îi spun, dar o amintire recentă mi-a salvat bâlbâiala:

– Pff!… Pe același principiu ar fi trebuit să iau toată plapumaa într-o seară când iubitul meu a exclamat Ce frumoasă ești! Abia închisese lumina, eram în plin întuneric și se așeza și el la somn. Până să-și dea seama de contextul în care a spus-o, eu deja râdeam de scuturam patul. Ah, și plapuma oricum e numai pentru mine, să fie clar!

A râs și ea de-a trebuit să își așeze iar paltonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.