Apropo de …munte (multe)

By | 2020-03-10

Iar m-am pomenit auzind de cancer și n-am știut ce reacție să am. Și-am luat-o pe bâjbâite, de care e , ce grad, la ce ne așteptăm, din ce știu eu e rezolvabil, ai răbdare, o să fie bine.

Ce naiba să zic??

Oricum o dai, parcă ești pe lângă subiect.

Mă simt ca atunci când aud de cineva care a murit și îmi vine să râd a prost și să zic să-i fie de bine! Nu e nici o intenție rea în reacția asta, jur, efectiv mă simt proastă și am reacții de genul ăsta.

Nush de ce mi-a venit să deschid subiectul cu ziua femeii  sau a bărbaților sau a 44 de pahare așa, dar na, pare că dau rateuri largi de niște vreme. Dau rateuri așa de largi încât dacă aș avea câte o sută de euro de fiecare dată când am auzit în ultimele luni deci în curând, la nunta ta… aș avea acum mașină să circul liniștită prin centrul capitalei pe unde nu mai vrea duamna firea taxa de poluare pe care o propusese la taxat în anul ne-electoral.

(Da, știu, construiesc fraze pentru oameni care chiar citesc noutăți. ) Refrazez: aș avea mașină de ultimă generație dacă aș aduna de câte ori mi s-a spus că la nunta mea…etc.

Mai ales femeile au o problemă cu treaba asta, cu relația mea. Multe mi-au spus că sunt iar un model pentru ele, un model de deci minuni există. S-au bucurat pentru mine, acum așteaptă să li se întâmple și lor. Ce dracu să li se întâmple nu știu, că mie bucuria mi-a venit la pachet cu astm bronșic, cu astea… O bucurie vine la pachet cu…chestii.

Frate, e absurd! Una la mână, că eu nu mi-am dorit și nu am visat o relație. S-a întâmplat să ne vedem și să ne placă să ne auzim vorbind și ascultând unul pe celălalt. Să avem nițică inimă să încercăm să ne acceptăm.

Am îndrăznit să și visăm.

Ne-am evaluat așteptările de le noi și de la celălat.

Băi, e greu. Greuț. E ceva treabă să fii nițel altruist fără să ai așteptări de basm. (sărci dexonline.ro pentru ăi de nu știu termenul de altruist)

Pentru că da, relația cere răbdare, înțelegere, cere de toate, ca un copil mic. Uneori miroase a lapte proaspăt, alteori a căcat. Asta e relație, ce credeai?!

Ce vreau eu să zic femeilor cărora li se pare că totul e parfum?

Frățicăăăă! Bucurați-vă de liniște! În relație nu mai merge să te epilezi de la toamnă doar de 8 martie, defrișezi la pădure mai des decât ăștia de fură din nordul țării și abia acum au aflat autoritățile de la Mediu!

Nu te-ai epilat, o încerci pe aia cu mă doare capul, nu merge nici aia, sunt ruptă de somn, și tot așa te rogi pentru andropauză timpurie. La orice eveniment te prezinți, trebuie să fie mândru că e cu tine, nu merge să arunci orice cârpă și să te doară-n cur.

Eu am aruncat două fraze aici, dar adevărul e că bărbații chiar văd treburi de-astea. Ăștia chiar bârfesc.

În rest, noi doi așteptăm cu nerăbdare desfășurarea virusului în capitală, nu avem nimic pus deoparte în afară de niște țuică de pe vremea când n-a mai putut tata să bea și niște făină de vreo 7-8 clătite. Mă bazez în rest pe mila vecinilor, pare că sunt activi pe geamuri cu privire la activitatea noastră….hai să nu zic sexuală. Și pe mila bisericii, asta nu se închide niciodată. Ai răbdare, trece și asta!

Ah și avem un piept de pui, iubitule, l-am pus să se dezghețe, vrei să faci ceva din el?

Te iubesc și azi!

P.S. Nu mă pot abține în vremurile astea să nu mă gîndesc la Topârceanu, de când cu virusul parcă tot mă văd recitând tatălui meu Bacilul lui Koch în bucătărie pentru că na, nu e COVIDU prima boală de printre noi, au mai trăit și alții boli! Finalul poeziei l-ar fi ascultat tata până la extenuare:

Acei ce au bronșită sau tuse măgărească,
De semenii lor teferi grozav să se ferească!
Să nu-și mai piardă noaptea cu lucruri nepermise,
Să țină toată iarna ferestrele deschise

Iar vara să se ducă la aer, la Sinaia,
Să steie-nchiși în casă, c-afară-i udă ploaia…
Pe lângă asta-i bine, când suferi de-anemie,
Cu propria ta viață să faci economie.
De nu vrei ca la urmă să te trezești mofluz,
Evită surmenajul și orice fel de-abuz,
Rărește-o cu tutunul, mai lasă băutura!…
Iar dacă, din păcate, vrei să-ți apropii gura
De epiderma unei persoane din elită, —
Oricât ar fi persoana accea de grăbită,
La locul ce urmează să fie sărutat
Să dai întâi c-o cârpă muiată-n sublimat.
Ori, ca să fiți mai siguri de viață, eu vă zic:
Nu sărutați nici mână, nici gură, nici… nimïc!

În altă ordine de idei- cu abstinența cred că ne-am lămurit-, ți-am zis că umblu cu inhalatorul după mine doar ca să demonstrez că tușesc a astm și nu a coronavirus?! Te izolează ăștia pe motive de nimic…

Leave a Reply

Your email address will not be published.