borcane

By | 2017-08-08

Pe mine vederea atâtor legume pe tarabe mă umple de bucurie. Serios, nici nu mă hotărăsc ce aș mânca mai repede și când știu că nu ține mult sezonul și că mama nu mai umple borcane de iarnă pentru că în perioada asta stă la mamaie, mă ia jalea.

Asta ar însemna să fac eu. Să strâng borcane, capace, alea…

Say what?!?

Eu? Care n-aș mai face un ou pe aragaz pe căldura asta, îmi vine să-l pun pe pervaz afară, într-o oră ori se prăjește ori iese un pui din el.

Ce voiam să zic, apropo de borcane: știi că ai diverse neamuri cărora le strângi borcane diverse pentru diverse umpleri? Ai grijă cum le dai borcanele…

Am observat recent că mama făcea meniul celor care trimiteau borcane uitându-se pe etichete și începea: „ia uite, și-a cumpărat gogoșari în oțet, iî era lene să-și pună” „ia uite ce bulion folosește frate, e și scump și nu e bun de nimic….dar măcar borcanul arată bine! „Tii, ce de maioneză cu E-uri mănâncă ăștia!”

De teamă să nu intru în colimatorul ei (pentru că uneori mai calc și eu în străchini și cumpăr borcane interzise) am frecat azi eticheta a 2 borcane de mi-am luat 2 straturi de ojă, unul de lac, am consumat cif, tix, săpun de vase, am și fiert borcanele și tot au urme de etichetă pe ele.

Nenorociții ăștia au început să lipească etichetele pe borcane cu scuipinol performant!…

 

4 thoughts on “borcane

 1. Roxana

  Eu ii duceam mamei doar borcanele spălate bine – fără etichete… Săraca! Dumnezeu s-o odihnească că tare harnică şi mereu pusă pe treabă era. Dar era fericită că avea borcane ca să poată pune multe pe iarnă. Eu una mă cam feresc de-un timp de asemenea munci. Am constatat că de cele mai multe ori cele puse pentru iarnă îngraşă teribil (că ori sunt dulci, ori conţin ulei, ori nu-s bune la fiere sau stomac). Dar e drept că aş vrea să ştiu cum de cei care fac plasturi nu pot să ia legătura cu cei care fac etichete de borcane că ar fi bine ca plasturii să ţină ceva timp (nu sa-i schimbi de fiecare dată când te speli pe mâini) pe mână (degetele mele sunt mereu tăiate, nu ştiu cum se face); iar pe borcane să poţi până la urmă să le speli fără să dai jos două straturi de piele şi câteva unghii Uneori nici după fierbere nu ies jos de pe borcan decât cu mare greutate.

  Reply
  1. mixy Post author

   Lasă, că ne apucăm de mâncat sănătos, fără conservăraie. Cred că îmi iau un congelator, să n-am nevoie decât de pungi pentru legume de iarnă 🙂

   Reply
  1. mixy Post author

   Da, fata mea, dar de ce să cumperi când poți să reciclezi?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.