mi-a ales un stil de viaţă sănătos

By | 2012-11-09

Uneori nu înţelege unde m-a găsit pe mine atât de anti-sportivă, nu pricepe cum să nu-ţi faci timp să faci mişcare. Cam de câte ori îşi reînnoieşte abonamentul la sală mă întreabă dacă merg şi eu, iar răspunsul meu e tot de atâtea ori senin şi negativ. Pentru că mi-e lene să mă deplasez până acolo, pentru că nu am chef să aud discuţiile amicale ale colegior de sală, pentru că e un timp de care nu dispun.

Dacă a văzut că nu mă urneşte din casă, a început să-mi caute bicicletă statică. Scotocea pe site-uri şi prin magazine mai ceva ca-n cutia de scule din debara, pentru că bicicleta pe care o căuta el trebuia să întrunească mai multe condiţii: voia neapărat să aibă frână magnetică, să nu leşine cureaua de la frâna mecanică atunci când rămân cu gura căscată la o scenă de film sau îmi vine o super-idee (că eu gândesc de obicei).
Se uita la piese de schimb şi consumabile să aibă viaţă lungă şi să nu ne doară buzunarele dacă avem nevoie de aşa ceva.
Căuta să aibă şi calculator ale cărui funcţii să redea caloriile consumate, scan ,timp – nu care cumva să mă dau jos mai devreme de pe bicicletă- viteză, măsurarea pulsului.

Astfel ideea fiind formulată, după un timp a găsit în oferta de la Real, bicicleta magnetică MGB, un mare Evrika pentru căutările lui:

Mi-a făcut program de bicicletă şi are grijă să îmi aducă aminte de fiecare dată că mie îmi place să merg pe bicicletă şi cu ocazia asta eliberez şi organismul de stresul acumulat după atâtea ore de birou. Are grijă de ora de biciletă ca de ora de ştiri, mă îndeamnă şi mă urcă pe ea ca pe un copil.

Uneori sunt obosită şi îmbufnată, că eu n-am nevoie să ard calorii „vrei să ajung o aşchie ?!”

„ Nu-i neapărat pentru calorii draga mea, ci pentru întărirea muşchilor, să nu te aplatizezi… În plus, ia gândeşte-te câte articole poţi croi în timpul ăsta…!”

Pe undeva are dreptate, mergând pe bicicletă am croşetat şi acest articol pentru SuperBlog2012.

0 thoughts on “mi-a ales un stil de viaţă sănătos

  1. Rolling Ideas

    Eu am o biciletă din asta care după ce adunat praful la mine acasă, acum îl adună la soră-mea 😀

    Reply
  2. vienela

    Nici eu nu mai am mult pana primesc un asemenea cadou. Sotul meu insista sa mai ies din casa, dar eu parca m-am lipit de fotoliul de pe care tastez. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.