metode neconvenţionale de folosire a unui magazin online

By | 2012-11-28

Ce poţi face cu un magazin online ? Depinde… ce-ţi doreşti să faci ?

Ţinând cont de faptul că acum se găsesc magazine online la cheie, asta presupune că deja ai în faţă cea mai complexă formulă de website ca modalitate de dezvoltare a unei afaceri. Închipuie-ţi că ai în faţă toate piesele de lego şi nu-ţi trebuie decât imaginaţie sau dorinţă ca să le îmbini şi să construieşti  ceea ce îţi doreşti.

Dintr-un magazin virtual poate că nu-ţi doreşti decât câteva pagini statice pentru a promova prestări servicii şi un formular unde poţi fii  contactat.

 

Sau poate vrei să promovezi un produs şi pui la dispoziţia cititorilor tăi produse downloadabile  – cărţi, audiobook-uri, software din sfera produsului tău.

 

Poate mai mult… ziar, blog ?… Adaugi piesa newsletter pentru viitorii abonaţi ai site-ului tău actualizat.

Posibil să ai nevoie de un catalog de prezentare de… haine, mobilă, produse cosmetice şi să-ţi doreşti recrutare de comisionari, astfel că aici intervine magia piesei pe care o vom numi  formular de înscriere.

 

Poate că vrei să adaugi recenzii imaginilor din catalog sau simple descrieri ca să faci o bibliotecă virtuală.

Când deja vrei o librărie, o afacere în toată regula, adaugi piesa „coşului de cumpărături” . Piesa magică. Actorul  principal al operei tale. Sufletul oricărui tip de comerţ. Fireşte, va avea nevoie de mici artificii gen modalitate de transport sau formular de plată, simpli paşi de ordin administrativ.

 

Pe o platformă de magazin online nu trebuie neapărat să faci comerţ, ar fi ciudat să fie şi asta o regulă bună de de respectat. Sunt atâtea alte modalităţi de exploatat şi cunoscut !… Ce zici de un  site de anunţuri vânzare-cumpărare on-line , licitaţii, închirieri şi … chiar aşa, de ce nu ? Transformarea platformei într-un site de socializare cu înscrieri, marketing afiliat sau cu jocuri… pentru că da, toată lumea se joacă !

 

Imaginaţia într-un website nu are limite… Încearcă formula magică de creare magazin online şi spune-mi:

… ce-ţi doreşti să construieşti ?

Articol scris pentru SuperBlog 2012.

0 thoughts on “metode neconvenţionale de folosire a unui magazin online

Leave a Reply

Your email address will not be published.