deci poa’ să vină Crăciunul !

By | 2012-12-24

Cozonacii i-a făcut mama şi am ajutat-o ţinând ligheanul de frământat munţi de cocă, dar ea e forţoasă şi când dădea cu coca în lighean mă mai feream să nu-mi dea vreuna, că prea părea războinică. Am gustat la cocă de-aia “să văd dacă e dulce, mamă”, încât după o cană de ceai s-a umflat coca-n maţe şi mă rostogoleam ca pepenele prin casă.

Mixu are o treabă cu carnea, dar nu s-a lăsat până n-a luat şi şorici. N-are decât să mănânce piele de porc, eu nu leşin fără ingredientul ăsta. Pe el probabil îl răscolesc amintirile de când alergau porcul prin toată curtea sau îi dădea porcul grămadă în zăpadă din două zvâcnituri de „adidaşi”.

Cârnaţii cre’că s-au uscat, i-am umplut cu tata săptămâna trecută şi au ieşit mai mult deşiraţi decât înşiraţi, pentru că i-am bombardat de carne şi s-au spart destui, de-a trebuit să mai cumpere mama vreo 2 kilometri de maţe, ca să nu ajungem să facem carnea chiftele.
Tata a vrut să facem şi cabanos şi din nişte maţe subţiri de oaie ne-a ieşit un soi de cabanos-şireturi. Sunt curioasă ce spaghetoşi or să arate la prăjeală.

Punga de dulciuri e ascunsă bine, acum trebuie să mă rog de mama să-şi aducă aminte pe unde a ascuns-o, pentru că de câte ori „pune ceva bine”, rămâne pus foarte bine, ea nu-şi aminteşte unde.

Fata a făcut bradul aproape singură, a trebuit să ne încurcăm împreună numai la instalaţiile de lumini care stăteau descurcate numai pe noi sau pe jos, dar în brad aveau alură de ghem.
A, cu bomboanele m-am descurcat singură. Am uitat că a cumpărat şi mama şi avem aproape 2 kg de bomboane de pom. Am pus până m-am plictisit şi am început să le mănânc. M-am oprit din mâncat când au început să uruie maţele, ştiţi voi vuitura aia de dinaintea viiturii !

Acum am o dilemă: să stau să dârdâi prin casă sau să dau drumul la căldură şi să se scurgă ciocolata din copac? Încă nu m-am hotărât…

Nepotul meu îl aşteaptă pe Moşu cam de la ziua naţională şi nu cred că înţelege de ce e atâta decembrie până vine Moşu.

Mi-e foame.
Cu siguranţă voi bascula câteva sarmale în seara asta pentru că mă-ndoaie mirosul, degeaba zice mama „faci de azi Crăciunul ?” uite că mie-mi place să fie Crăciun în fiecare zi ! Nu-i păcat să mă ia somnul cu gândul la ele ?
De parcă m-ar lua somnul!

Aşadar…haleală e, curat e, aştept neamuri, masă, pace, bună-înţelegere.
Crăciun fericit, dragii mei !
🙂

0 thoughts on “deci poa’ să vină Crăciunul !

 1. Iulia

  Craciun fericit draga mea! Sa fii fericita impreuna cu toti ai tai! Te pup!

  Reply
 2. Roxana

  Crăciun Fericit ţie, familiei tale şi tuturor comentatorilor tăi pe care simt deja că-i cunosc. Când aud poveştile tale îmi amintesc că asta aş fi făcut şi eu de aş fi fost acasă la ai mei. Aşa m-am rezumat la puţine feluri de mâncare, că dacă tot n-a venit Apocalipsa nu ar trebui să sfidez soarta 🙂 mâncând prea multe feluri şi prea mult din toate. Chiar şi aşa mi s-a părut că a durat o veşnicie până am terminat totul. Dar poate că tocmai de asta, anul ăsta am putut să merg liniştită la colindat, că n-am fost atât de obosită ca în alţi ani. Iar bradul l-a împodobit şi la noi extrem de frumos fiica mea. Bradul era cam fragil el, dar a reuşit să îl împodobească extrem de frumos. A făcut şi câteva poze pe care încerc să le postez mâine cu o urare pentru toţi cititorii mei. Măcar atât, după o lungă tăcere 🙂

  Reply
 3. Alex

  Sarbatori fericite si lilnistite si din partea mea distinsei gazde si mult stimatilor comentatori. Si un an mai bun pentru toata lumea.

  Reply
 4. Hapi

  Am venit si eu sa gust o sarmaluta…
  Sarbatori fericite in continuare

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.