pagină bolnavă de vacanţă

By | 2012-12-27

Nu ştiu de ce se face atâta tam-tam că oamenii înfulecă  de Crăciun şi ajung la spital. Eu n-am auzit nicio salvare în ultimele zile, asta înseamnă că stau într-un cartier de oameni cumpătaţi care ştiu să mănânce şi doar se droghează în linişte ?!?!

 

Deci, a trecut Crăciunul şi două zile la rând s-au auzit duduielile alergăturilor de nepoţi veniţi în vizite prin bloc, care călcau parcheturi cu graţia diafană a  turmelor de elefanţi.

 

 

În două zile nici măcar n-am reuşit să mănânc cine ştie ce, pentru că stând în casă, de unde poftă de mâncare ? Ar trebui să iau supradoză de vitamine ca să crăcănez stomacul.

 

 

Am văzut şi ceva filme din lista pe care mi-aţi lăsat-o, şi apropo Roxana, Upside Down m-a impresionat. Ce idee ! Ce decoruri ! La săritura într-un ocean planetar care l-a atras în celălalt ocean planetar, am făcut ochii mari şi-am zis „uaaaau !” – şi mi se întâmplă rar.

 

 

De aproape 2 săptămâni tuşesc cu drag şi spor, mai ales noaptea, iar acum am simţit nevoia să demonstrez că sunt sărbători. Aşezatul capului pe pernă nu-mi prieşte pentru că încep accesele de tuse la intervale regulate ca şi contracţiile naşterii dar, spre deosebire de contracţii, tusea rămâne continuă şi regulată.

 

 

Aşa mi se întâmplă ori de câte ori se activează rino-sinuzita. Mi-aş dori să rămână trompa înfundată şi să nu mă mai irite nimic pe gât. Aş ! Ţi-ai găsit ! Simt oasele feţei focar de puroi, ar trebui să scriu pe frunte: „atenţie, explozibil !”, să nu se împiedice careva de faţa mea şi să producem o calamitate.

 

Şi când tuşesc, toate tratamentele de tuse sunt un mare fâs. Adică deja tratamentele sunt terminate şi am trecut pe naturale (lungeşte-mi Doamne zilele ! ) .

Siropul din muguri de brad e gustos, l-aş bea în loc de apă, dar a mai făcut mama un sirop de hrean cu alte adunături, după o lingură de-aia îmi dau lacrimile şi-mi fluieră urechile ca locomotivele cu aburi, ca să nu mai spun că rămân ca peştii cu gura deschisă 5 minute, pentru că nu mai pot apropia limba de cerul gurii şi le ia ceva vreme să se obişnuiască să coabiteze.

 

 

Aseară am găsit un sirop de tuse „pentru copii şi sugari”, în temen, sigilat. Am zis „hai să-ncerc să tac şi cu ăsta” şi am calculat că-mi trebuie să înghit un sfert de sticlă pentru masa mea corporală, dar după un singur gât m-a invadat un gust dulce de banane până-n călcâie şi n-a fost chip să mai pun gura pe el.

 

 

Am încercat să mă auto-hipnotizez, să mă bag într-o transă în care să închid nervul tusei până dimineaţă. Şi-mi bălmăjeam eu plină de speranţă că n-o să mai tuşesc până la 7 a.m. şi „khe-khe-khe”… S-a dus de suflet transa.

 

 

Atât de tare m-a leşinat tusea asta şi esofagul s-a întins ca acordeonul sus-jos, încât dimneaţă, la cafeaua de după „somn”, tremuram de oboseală. Am vrut să dau unghiile cu altă ojă – cealaltă am stricat-o în dopuri de sirop de tuse – şi n-am reuşit să desenez decât tranşee. Dintr-o ojă mată pot ieşi desene interesante atunci când îţi bâţâie mâinile.

 

 

Şi pentru că fata mea de 2 săptămâni planifică o petrecere surpriză pentru ziua uneia dintre prietenele ei…

Lucru care-mi place, dar e şi şocant să vezi asemenea veleităţi, drept care l-am întrebat pe Mixu dacă făcea aşa ceva la 13 ani.

– Nu cred… adică făceam cinste la toată şcoala cu ciocolată de ziua mea, dar petreceri surpriză nu, n-am făcut.

 

Deci azi ies afară.

Poate reuşesc să-mi fac unghiile diseară.

 

🙂

0 thoughts on “pagină bolnavă de vacanţă

 1. Rolling Ideas

  Acuma serios, ştiu o persoană a scăpat de sinuzită făcând acupunctură, dar poate a fost doar o coincidenţă :-/

  Reply
  1. Hapi

   Rolling, eu cred c-a fost ori minune ori coincidenta….
   Eu am avut sinuzita iatrogena dar am suferit ca un caine batut pana la operatie 🙁 Nu se compara cu nimic durerea aceea. Nu cred in chestii naturale cand e vorba de sinuzita decat ca tratare a simptomelor dar cauta trebuie eliminata medical-chirurgical- in unele cazuri.
   Sincera sa fiu, dupa ce-am citit si tradus toate studiile care mi-au picat in mana am realizat ca cei care au scapat de sinuzita cronica – au facut operatia de cura sinusala.
   Astia care fac punctii recidiveaza foarte des

   Mixy: baga Nurofen PLUS. E codeina si ipubrofen. Codeina te va ajuta sa nu mai tusesti prin inhabarea terminatiilor nervoase senzitive de la nivelul traheei,laringelui, bronsiilor

   Reply
   1. mixy Post author

    codeina nu se dă decât cu reţetă. De ani buni nu am mai găsit doctori dispuşi să prescrie aşa ceva, pe motiv că tusea are rostul ei, iar codeina face shut down brusc.
    Eu spun, ok, las tusea să-mi irite gâtul toată ziua, dar măcar noaptea pot dormi ? Ajung depresivă dacă obosesc tuşind noapte de noapte.
    Răspunsurile lor se traduc cu medicamentaţii naturale, adică un soi de “tuse plăcută 1-2 luni de zile!”

    Dar o să-ncerc şi Nurofenul ăsta Plus, mersi de idee, n-am ştiut că are fosfat de codeină hemihidrat.
    Ai idee ce-nseamnă “hemihidratul” ăsta ? Sună a spălătură de codeină…chiar sunt curioasă

    Reply
    1. Hapi

     Nurofen Plus are codeina si se da fara reteta 🙂
     “Nurofen plus tablets contain 12.8mg of codeine, which in combination with the ibuprofen, is effective at relieving mild to moderate pain.”
     Eu zic sa-ti faci stoc pana nu il scot de pe piata 🙂
     Una peste alta sa stii ca e cool pt migrene.
     Hemihistratul este baza organica sub forma careia se prezinta substanta activa
     Toate medicamentele au un “mix” organic in care e incorporata substanta activa pentru un efect optim. Ceea ce nu inseamna ca-s si bune , dar asta e

     Reply
 2. Lotus

  Na, însănătoşire grabnică! Nici nu trece Sfârşitul Lumii şi te vindeci. Sau anul. 😆

  Reply
  1. mixy Post author

   depinde când e programat următorul sfârşit, posibil să fiu tot în convalescenţă atunci 😀

   Reply
 3. Pingback: Anomalii | Iubesc Viaţa

 4. vienela

  Nu cumva ai schimbat tigarile? Ca eu doar atunci tusesc. A, si cand incerc sa fumez mai putine. :))
  Incearca si cu zeama de ridiche neagra…
  Hai sa fii sanatoasa, ca te aud de aici tusind!

  Reply
  1. mixy Post author

   🙂 nu schimb ţigările decât cincinal, aşa, şi în niciun caz când sunt răcită !
   Am două ridichi negre care zemuiesc de zor în suc propriu, mă uit cu ură la ele, or să mă pună ăştia să le înghit ! :-&

   Reply
 5. Roxana

  :)) Râd de cum poţi să descrii, cu mult amuzament, ceea ce ţi se întâmplă, când de fapt este departe de a fi amuzant dacă eşti persoana în cauză. Tuşitul este extrem de obositor, poate şi din cauză că nu te poţi odihni ca lumea. Îţi doresc sănătate multă şi sper ca de Revelion să fii atât de bine încât să te poţi distra şi bucura că a mai început un an alături de cei dragi. Am văzut şi eu filmul pe care ţi l-am recomandat – Upside Down. Mi-a plăcut mult de tot. O idee interesantă şi care a beneficiat de efecte speciale deosebite. M-am uitat şi la Clouds Atlas – excelent film, ţi-l recomand când ai 3 ore la dispoziţie şi poţi să şi analizezi ceea ce se întâmplă. Oricum de amuzament şi pentru cine iubeşte muzica A Cappella mi s-a părut extrem de bun şi Pitch Perfect (2012). Dar mie îmi plac filmele muzicale, iar A-cappella mi se pare genial ca stil de interpretare muzicală. Chiar aş vrea să-ţi recomand Straight No Chaser http://www.youtube.com/watch?v=7E-47VmFopE

  Reply
 6. sany

  Off… grea rau sinuzita asta! Sa te faci bine repede ca mi-e mila de unghiutele tale 😛
  Apropo de salvarile de Craciun, stiu din surse sigure ca e jale cu accidentele rutiere la fiecare sarbatoare mare, si totusi valva care se face e mai mica… 🙁

  Reply
  1. mixy Post author

   de sărbători nu se întristează populaţia, se spune doar “consumul excesiv de alcool dăunează sănătăţii”…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.