tendinţe si modă pentru tricourile bărbăteşti

By | 2013-04-11

Lumea tricourilor pentru bărbaţi este într-o  continuă schimbare. Noi modele şi stiluri vin şi apoi dispar. Unele inovaţii în materie de design sunt mai apreciate şi purtate pentru o perioadă mai îndelungată de timp faţă de altele. Din punct de vedere istoric, evoluţia în materie de tricouri a fost destul de liniştită până în anii ‘80, dar în ultimii treizeci de ani designul tricourilor a suferit mai multe schimbări. Industria designului pentru tricouri a asistat la o avalanşă de noi modele, materiale şi culori. Unele dintre noile modele de tricouri s-au bazat pe vechile concepte cu anumite modificări.

Cu toate acestea, îmbunătăţirea calităţii şi tehnicile sofisticate de producţie ale tricourilor fac din tricourile vechi obiecte vestimentare de nerecunoscut, chiar dacă au la bază acelaşi concept.

La început tricourile erau unisex, dar această tendinţă a fost schimbată, astfel că în zilele noastre avem tricouri barbati si tricouri femei.  Din moment ce femeile din zilele noastre participă la activităţi tot mai variate, cum sunt sporturile, yoga, afacerile, moda sau şedinţele corporative, un tricou confortabil şi elegant este indispensabil, tocmai de aceea ele sunt disponibile într-o gamă foarte vastă de modele.

Un criteriu demn de luat în considerare la achiziţia tricourilor pentru bărbaţi este măsura, pentru ca acestea să se potrivească pe corp. Înainte de forma şi aspectul tricoului trebuie sa ne asigurăm că acesta are lungimea şi lăţimea potrivită pentru a putea să ne desfăşurăm activităţile confortabil, fără ca tricoul să ne jeneze în vreun fel. Acest aspect a devenit din ce în ce mai important pentru barbaţii din zilele noastre, deşi au existat anumite momente în care se purtau tricourile largi. În ultima vreme tricourile mulate pe corp au devenit din ce în ce mai populare pentru simplul fapt că pun în evidenţă fizicul. Dar moda în sine nu este singurul motiv pentru aceste tendinţe. Câteodată este afectată de preferinţele persoanelor care poartă tricourile. De exemplu, rapperii şi cei care sunt fanii acestui tip de muzică adoră hainele şi tricourile lungi. Cei care merg la sală sau practică alte tipuri de sporturi poartă tricouri mulate pentru a-şi pune în evidenţă fizicul. De asemenea, preferinţele pot fi afectate şi de profesia persoanelor, cum sunt actorii, muzicienii sau alte persoane publice.

Tricourile pentru barbaţi sunt universale şi pot fi purtate în foarte multe situaţii. Tricourile pot fi purtate atât acasă, la locul de muncă, precum şi pentru ieşirile în oraş. Tricourile mai pot fi purtate pe timp de iarnă ca articol de îmbrăcăminte de bază peste care poate fi îmbrăcat un pulover sau pot fi purtate fără a fi combinate cu un alt articol vestimentar.

Cel mai important lucru este însă că tricourile reflectă imaginea, gusturile şi preferinţele unui om.

15 thoughts on “tendinţe si modă pentru tricourile bărbăteşti

 1. Dana

  Articolul asta parca nu e scris de tine! 🙁
  O vreau pe mamaie inapoi!

  Reply
  1. mixy Post author

   Cred că merg în week-end la ea şi vă povestesc săptămâna viitoare, nu mai plânge ! 🙂

   Reply
 2. laura

  @-) M-ai bagat in ceata.eu am cumparat un tricou lu`al meu pe care scrie FBI(frumos bogat inteligent)-am vrut sa il laud si el mi-a spus ca au gresit aia ca trebuia sa scrie falit,barbat indisponibil :)) P.S.nu a vrut sa il imbrace niciodata 😀 cred ca o sa il pun in rama.

  Reply
 3. vienela

  La tricourile barbatesti trebuie sa tinem cont de varsta masculului, de constitutie ( a lui, nu a statului) si de scopul pentru care cumparam un tricou. Sotul meu poarta doar tricouri largi, pentru ca asa se simte bine, iar baiatul doar tricouri mulate, sa se vada ca munceste pentru muschii pe care ii are. :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Ușor ușor trec și eu de la mulate la largi, dar nu pentru că mă simt bine, ci pentru că e nevoie ;;)

   Reply
   1. vienela

    Nu uita sa le trimiti la mine pe cele mulate, ca eu am nevoie de tricouri tot mai mici. :))

    Reply
    1. mixy Post author

     :)) Cum naiba să intri la apă o dată cu înaintarea în vârstă?! Vienela, ești un caz pierdut, nu se poate așa ceva !

     Reply
 4. kekee

  :))
  Ce bine ştii să baţi câmpii când e nevoie.
  :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Și-ăsta știe, dar n-o nimerește de fiecare dată 😀

   Reply
 5. Kendra Everett

  PANTALONII SCURTI NU SUNT ACCEPTATI la biserica, valabil atat pentru femei cat si pentru barbate si copii peste 12 ani. Fustele purtate de femei ar trebui sa fie peste genunchi, nu sunt acceptate tricourile sau bluzele fara maneci, bluzele care se leaga dupa gat sau topurile care dezvaluie parti intime ale corpului. Barbatii ar trebui sa poarte pantaloni lungi, gen constum, nu imbracaminte sport sau ca de plaja, sau orice alt articol de imbracaminte necorespunzator.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.