insuficienţă cardiacă

By | 2013-04-26

De-atâta vreme se chinuie cu ameţeli şi dureri de cap din cauza cărora a mai avut şi necazul cu mâna dislocată şi îi ardea deuna-alta, încât reţetele ei lunare suferă modificări cam la fiecare aoleală combinată cu răsteală. Şi de data asta era unul dintre acele momente:

– Domn’ doctor, mă doare capu’ de zici că aruncă răposatu’ cu ligheanu’ şi cu furca după mine cum arunca în tinereţe, dă fugeam de mă lua rugii dă picioare de frică, auzi?

– Aud, mamaie! zice doctorul. Ai şi palpitaţii , nu-i aşa?

– Cum e astea?

– Când bate inima tare, mamaie!

Mamaie zâmbeşte nostalgică:

– Eeeee, aş vrea eu să mai am pulsaţii d-astea, domn’ doctor, da’ dă la o vreme au rămas dă umblă numai pişăcioşi vai dă mama lor pân’ sat, ce să mai pulseze? !? S-a culcat pulsatu’, gata !

Doctorul prescrie în reţetă cum să ia mamaie următoarele 5 medicamente făcând pe un bileţel un grafic dimineaţa-la prânz – şi seara, îi explică cum şi ce fel e fiecare medicament şi când ajunge la diurex, lui mamaie parcă-i sună clopoţelul…

– Nu-nu-nu! Nu-mi da d-ăsta!

– Păi, mamaie, ai insuficienţă cardiacă ! Diurexul e bun, plus că scoate şi apa din organism…

Mamaie îi ia vorba din gură:

– Te cred, maică, am zis io că nu ?! Da’ scoate prea repede apa din organ şi n-apuc să ajung în fundu’ grădinii la veceu că îmi mai trebuie două găleţi pe drum şi te chem să m-ajuţi să le deşert pă toate, că io singură nu mă dăscurc să golesc la toate trei găleţi, auzi?!

 

0 thoughts on “insuficienţă cardiacă

 1. Cuvânta

  Poi ce are inima cu pofta de viata? Ca doara omul are doua inimi, una organica si una spirituala. La mamaie prima are 70 de ani, iar a doua 15. Un tataie cu aceeasi configuratie la hard ar fi f indicat :))

  Reply
 2. Vienela

  :)) Biata mamaie! As fi ras daca nu era mai mult de plans! Socrul meu se confrunta cu aceleasi probleme. :((

  Reply
 3. Vera

  Focoasa femeie, zau ! 😀
  Mie una imi da lectii ! :whistle:

  Reply
  1. mixy Post author

   Îmi dă şi mie, crede-mă! Nu ştiu de ce spune că semăn cu ea, că sunt taaaare departe de original !

   Reply
 4. laura

  :)) eu zic sa nu mai comenteze prea mult doctorii la care se duce mamaie ca s-ar putea sa vada pe viu (daca mai are cu ce) :)) cat de hotarata e ea referitor la medicamente. ce norocos a fost doctorul ca nu i-a prescris supozitoare :)) :))

  Reply
  1. mixy Post author

   E acelaşi (medicul de familie). Nu ştiu cât o mai rezista pe post, am înţeles că majoritatea satului s-a pensionat pentru că avea probleme cu plămânii 😀

   Reply
 5. adelinailiescu

  A venit si la noi la consultatie o tanti trecuta bine de 60 si-i zice doctorului ca ei nu-i prea mai arede de “prostii de-alea” dar n-o lasa mosul in pace si doctorul i-a zis “ei, de la o varsta asta e, mai apar probleme de libidou” si-a plecat femeia tare necajita, ca dupa ce ca e bolnava cu fierea si cu stomacul acu trebuie sa se mai caute si de libidoul asta, ca ea nici nu stia ca e bolnava si de asa ceva…:)Tot doctorul asta ne povestea cum a luat el Viagra intr-o seara, ca astepta o dama si aia i-a tras clapa si n-a mai venit. Si ce-ati facut? l-a intrebat noi? Ei, am facut si eu pipi toata noaptea, ce era sa mai fac…:))

  Reply
  1. mixy Post author

   =)) trebuie să vă povestesc eu una, stai aşa, să treacă săptămâna mare…

   Reply
  2. RMDudu

   Ma intreb cat si ce a baut dom’ doctor. Probabil e un excelent servant de mortier acum, dupa un antrenament de o noapte intreaga la nimerit o tinta de cca 50cm diametru cu o “arma” ridicata pe la 60 de grade fata de orizontala… :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.