externalizarea resurselor umane

By | 2013-04-27

Din seria ce ne doare, ne doare că salariile sunt mici şi pe cât sunt de mici pe atât sunt de pline de taxe şi contribuţii utile oricui, numai nouă, angaţilor sau angajatorilor, nu. Ca angajat ştii doar că ai de primit salariul, eventual să te mai superi din când în când, atunci când vezi suma impozitelor de pe fluturaş, dar  ca angajator durerea de cap este mult mai mare când vine vorba de salarizare, având supărări adunate ba de la salariaţii nemulţumiţi, ba din cauza legislaţiei căreia bună, rea, trebuie să te supui.

Ca angajator poţi folosi în general metoda antică, aceea conform căreia foloseşti salariaţi care să se ocupe de un astfel de department şi  le cumperi  un program de salarizare, eventual un calculator salarii personalizat în funcţie de client, implementat de o echipă tehnică ce susţine buna funcţionare a proceselor şi suportul tehnic atunci când este nevoie. Acest program va fi updatat permanent conform legislaţiei în vigoare, iar salariatul care se ocupă de aceste funcţii va întocmi toate actele necesare, începând cu state, fluturaşi, note contabile şi terminând cu diverse rapoarte sau declaraţiile necesare depunerii la finanţe.

În ultima perioadă însă, pe fondul crizei economice societăţile au înţeles că trebuie să caute soluţii de externalizare resurse umane , negociind contracte cu alte societăţi care prestează astfel de servicii, contracte în urma cărora firmele reuşesc să economisească timp şi bani. Practic, departamentele de resurse umane-salarizare au devenit cele mai externalizate servicii în ultimii ani pentru că România e în topul celor mai mari taxe şi contribuţii sociale din Europa.

 

0 thoughts on “externalizarea resurselor umane

 1. laura

  eeee incepusei destul de bine dar ai sfarsit prin a ma baga in ceata.cum deocamdata nu o sa fiu vreo patroana de vreo firma raman la povestile cu mamaie 😀

  Reply
 2. Vera

  Apropo de impozitele de pe fluturas. Sotul meu a constatat cu maxima neplacere ca, desi plateste n milioane lunar impozitul aferent, nu beneficiaza de asigurare de sanatate, pe motiv ca in ultimii 5 ani nu a avut continuitate pe cartea de munca. Pentru cateva luni de liber profesionist, pe care a avut neobrazarea sa le aiba acum 2 ani (cand efectiv nu-si gasea de lucru), si-a pierdut dreptul de asigurat, desi el plateste impozit pentru asa ceva de 13 ani. Ro-ma-ni-a! …

  Reply
  1. mixy Post author

   N-o poate rezolva la casa de asigurări? Nu cred că are legătură cu continuitatea în muncă, ci cu ultima perioadă…

   Reply
   1. Vera

    Un coleg (cam cu acelasi parcurs in campul muncii) de-al lui avea nevoie de concediu medical si s-a pomenit ca e neasigurat. Cand am verificat si noi pe site la CNAS, sotul figura ca neasigurat si, pana nu s-au implicat avocatii firmei la care lucreaza, nu s-a rezolvat. Firma/el plateau toate impozitele, dar asigurare… cucu.

    Reply
 3. Vienela

  Nu am inteles nimic, dar sunt convinsa ca ai dreptate in tot ceea ce spui. Bine ca am scapat de grija salariului… Daca reusesc sa scap si de grija banilor, sa am suficienti, voi putea spune ca am ajuns in rai. :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.