mutări ţăndărele

By | 2013-04-30

E frumos să strângi un bănuţ să cumperi mobilă nouă, să cauţi promoţiile, să găseşti ceea ce îţi doreşti şi să beneficiezi eventual şi de transport mobilier inclus în preţ , dar e de-a dreptul palpitant să muţi mobilă veche. Asta în cazul fericit în care ai unde, sunt o grămadă de oameni care se vaită că nu au ce face cu mobila veche, pentru că la noi nu e ca în alte ţări, să lăsăm mobila veche în stradă şi să vină firmele specializate să o colecteze, la noi o laşi în stradă în speranţa că o ia cineva. De obicei doritori sunt, partea proastă e că dacă sunt vecini doritori, ăştia urmăresc pe după perdele, dar din orgoliu sau ca să nu se lege la cap, preferă să nu se bage şi rămâi cu mobila tot în drum.

Când ai unde să duci mobila veche (de obicei la ţară), cauţi firme de mutări mobilier , dar se întâmplă uneori să-i vină lui Mixu ideea măreaţă că las’ că ducem dulapurile cu maşina prietenului Cutărică, pentru că o să ne coste mai puţin decât cu o firmă specializată.

Zis şi făcut.

Vine Cutărică cu un ajutor şi începe să care dulapurile jos la maşină. Aud zdrang – trosc – bum – şi iar – trosc pe scară şi merg într-un suflet să văd despre ce este vorba . Ăştia se chinuiau să  îi mai ţină dulapului uşile într-un loc. Le spun să stea puţin ca să leg uşile la loc, ei zic OK şi în secunda 2  unul din ei scapă dulapul într-un colţ pe scări, drept care se face toată mobila armonie şi dintr-un singur dulap încep să o ia la vale pe scări, separat:  uşile, poliţele, spatele, două laturi, iar băieţii veseli se ţin numai de fundul dulapului zâmbind crispat către mine.

M-am bucurat că am ieşit mai ieftin cu prietenul Cutărică , numai că în loc de mutări mobilier, până la mamaie am avut parte de mutări scândurele şi alte ţăndărele. Altă dată facem cum spun eu şi nu mai chemăm prieteni.

 

0 thoughts on “mutări ţăndărele

 1. Michelle

  Daca nu iese ce a fost construit initial din bucatile alea, cred ca o sa mai faci o dependinta pentru un animal din curtea lui mamaie. Sau lemne de foc de tabara?

  Reply
  1. mixy Post author

   Momentan sunt stivuite frumos. Aştept să văd cât creşte noua achiziţie de căţel “care nu mai creşte maică, atât rămâne” şi care de obicei se face cât masa.

   Reply
   1. Michelle

    Ha ha…..casa cu extensie sau casa gomflabila trebuie sa luati la ala!

    Reply
    1. mixy Post author

     :)) Aştept să ajungă câinele la maturitate, nu mă risc la investiţii inutile

     Reply
  1. mixy Post author

   Cât o costa transportul de la ei pân’ la mine ? 😀

   Reply
   1. laura

    iti spun pentru ca a dus cumnatu-meu pana la craiova.un camion plin cu mobila si alte cele 250 de euro.stiu e cam mult din pacate

    Reply
    1. Michelle

     $250 de euro? Nu cred ca Mixy cara dulap Ludovic al cinshpelea!

     Reply
     1. Michelle

      E inclus masaj la domiciliu…..cred ca!

 2. mixy Post author

  m-aţi pierdut… camionul face masaj la domiciliu şi mobila mea tot ţăndări ajunge la destinaţie, nu ?!

  Reply
 3. laura

  a ta a fost mutata in saptamana patimilor,deci a patimit si ea nitel. :))

  Reply
 4. Michelle

  Si pe mine m-a pierdut Laura dar cred ca am postat in acelasi timp si a iesit o nebunie….da’ eu zic ca de $250 de euro mobila ti-o carau aia de la Chippendale si iti faceau si masaj la domiciliu si spun ca ar fi fost intradevar o investitie.
  250 de euro? Domne vorbesti singur ca tv-ul!

  Reply
  1. laura

   imi pare rau ca v-ati ratacit printre mobila si camioane,dar poate aveti noroc sa va gaseasca baietii cu masajul 🙂

   Reply
 5. Cetin

  🙂
  Daca as avea un banut la fiecare poveste de genul asta pe care am auzit-o… imi luam un Ferarri..
  Mobila (mai ales dulapuri) se cara in felul urmator:
  1. se dezasambleaza (cel putin usi + polite) … sa fie mai usor!!
  2. se transporta
  3. se remonteaza
  Punct!
  ORICE in afara de descrierea de mai sus se lasa cu spate in pioneze (a celor care o cara) sau la distrugerea obiectelor in cauza. Daca Mixu’ comenteaza “ca cine crezi ca mai sta sa o mai refaca”, NIX! Arata-i mormanul de la Mamaie din curte 😉

  Reply
 6. Vienela

  Stii cat m-a certat mama cand am apelat la prieteni pentru a muta o vitrina? I-am dus-o cu oglinda facuta cioburi mici… :))

  Reply
 7. Pingback: mutare mobila | mixy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.