ac de analize

By | 2013-11-06

În urmă cu o săptămână, când am făcut niscai analize de sânge la o clinică particulară, don’şoara care îmi maltrata venele era o începătoare nu foarte sigură pe acul din mâna ei. Palpa venele, revenea pe ele, nu se hotăra unde să împuşte. Când s-a hotărât, am oprit-o:

– Vena asta a fost spartă acum 3 luni de zile.

– Vaaai! Serios ?? Şi ce legătură are?

– Habar n-am, nu ştiu dacă puteţi lua sânge dintr-o venă care a fost buşită în urmă 3 luni de zile, dar e de datoria mea să vă spun, nu?

S-a dus s-o caute pe şefa să-i spună dacă are voie să împuşte vena sau nu. Şefa i-a luat acul din mână şi s-a înfipt expertă în mâna mea mârâind:

– N-are nici pe dracu’!

 

Ieri îmi spune fi-mea după montarea unei branule în spital:

– Atâta m-a alergat după vene, încât a vrut să bage acul până şi în urma asta de pe pix de pe braţ! Data viitoare mă măzgălesc cu cerneală la şcoală, poate se prinde că nu e venă.

 

 

 

0 thoughts on “ac de analize

 1. Andreea D.

  Ştiu că nu-i de răs, dar am râs cu poftă.
  Mi-am făcut un test de alergologie la Malaxa şi m-am ales cu AMBELE mâini învineţite. Şi la mine-s mici venele şi unde primea vreo urmă albăstruie poc.

  Reply
  1. mixy Post author

   Brrr! Eu tot sper că mi s-a întâmplat din greşeală.

   Reply
 2. Silavaracald

  Păi, nu prea e voie fiindcă-i deja traumatizată. Probabil că marea expertă asistentă nu a aflat încă despre flebita posttraumatică…

  Reply
 3. Roxana

  :)) Amuzant cum povesteşti tu, dar dacă treci prin aşa ceva, devine mai degrabă de plâns. Am păţit şi eu aşa ceva, dar eu chiar m-am învineţit de vreo câteva ori. De atunci, ştiu că doar din mâna dreaptă, unde nu se văd venele, reuşesc să-mi ia sânge. Vena de la mâna stângă este de design, se vede firavă şi unde de se bagă acul se sparge instant. De-a lungul anilor s-au impuţinat asistentele care ştiau, dintr-o privire să analizeze şi să-mi ia sânge din vena care trebuie şi fără durere. Sper să se întoarcă roata, să se specializeze tinerii şi, eventual, să nu plece odată specializaţi peste hotare.

  Reply
  1. mixy Post author

   Eu zic că-s de vină acele. Când eram copil îmi luau analize cu ace serioase, nu firfirelele de acum. Abia curge sânge prin ele!

   Reply
   1. Roxana

    Dacă pe vremuri, cu acele acelea contorsionate, groase şi tocite de la atâtea folosiri reuşeau să-mi ia sânge, nu văd acum, când sunt subţiri, de unică folosinţă şi ascuţite n-ar putea. Chiar dacă ar curge încet, cel puţin ar trebui să nimerească vena mai uşor şi nu să treacă prin ea, s-o spargă. Dar felul tău de-a privi îmi place, este mai optimist, aşa că – de ce să nu fie acele de vină 🙂

    Reply
 4. laura M

  ce face pitica?ca tot ne-ai onorat cu prezenta 🙂 e mai bine?spune-i ca o pup si sa fie tare ca doar e mixy jr.

  Reply
  1. mixy Post author

   O poală de analize şi un tratament… la care sunt sceptică, dar momentan tac.

   Reply
 5. Cuvânta

  Si eu am vene naspa pt incompetente. Abia in ultimii ani ma iau in serios asistentele si casca ochii la vene. Aveam insa un tip care ma invinetea in fiecare an, imi scotea sange cu nu stiu ce ustensile ciudate, din venele din zona mainii. Asta dupa ce gaurea degeaba zona cotului…cosmar, pe bune!

  Reply
  1. mixy Post author

   Mă bate gândul să fac şi eu şcoala de măcelar de vene 😀 poate înţeleg principiul după care se hăcuiesc.

   Reply
 6. Roxx

  Ciudate tare venele astea si din ce in ce mai putini profesinisti in manuirea lor :)))). La mine la mana stanga se vad foarte bine, dar nu e buna..mana dreapta e baza.

  Reply
  1. mixy Post author

   aşa credeam şi eu, dar de la o vreme nu mai nimeresc asistentele mai nimic

   Reply
 7. adelinailiescu

  De ce nu m-ai chemat pe mine? Daca nimeresc vena bebelusulu de 3 kile cred c-o nimeream si pe a ta. Daca nu, iti luam din jugulara. Fara garou… 🙂

  Reply
 8. Michelle

  Si macar ti-a iesit de un pulovar cat ti-a crosetat aia cu venele unu pe fata, unu pe dos?
  Am patit-o si eu…..vai de aia de trebe sa faca injectii intravenoase…macar acu s-a inventat branula aia….pe vremuri te intepa din 8 in 8 ore pentru vre-un tratament mai complicat…..ieseai din spital cu venele gata sclerozate

  Reply
  1. mixy Post author

   Şi eu sunt pro branulă, cu toate că jenează şi rahatul ăsta.

   Reply
   1. laura M

    lu al meu ii schimbau si branula din 2 in 2 zile.dar oricum e mai bine asa

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.