petreceri de final de an

By | 2013-12-16

N-am înţeles niciodată rostul petrecerilor de final de an din cadrul companiilor. Dacă am mai mers de-a lungul vremii la petreceri de genul ăsta, nimic nu m-a dat pe spate. N-am legat prietenii, nu m-am simţit bine, iar de când nu am mai primit pe parcursul anului absolut nimic din partea companiei, am refuzat să merg la orice petrecere de final de an.

Vrei să fiu un angajat mulţumit? Mulţumeşte-mă. Altfel, fiecare pe cărarea mă-sii.

Un an întreg nu văd bonusuri, cadouri, prime, ştiu că nici măcar nu se ia în calcul posibilitatea de a calcula un mini buget pentru aşa ceva. M-a întrebat şi pe mine cineva dacă vreau bufet suedez organizat la cantina închiriată sau dacă prefer să mi se dea banii ăia să iau nişte dulciuri ( că Slavă Domnului, am cui să le dau sau cine să le mănânc!) ?!  Atunci eu de ce să-ţi fac pe plac? De ce să ne prefacem că suntem o mare familie, dacă nu suntem? Ce legătură am cu voi? Nu-i de ajuns că ne vedem ore întregi pe zi, trebuie să ştampilăm relaţia de un an de zile hăpăind din câteva farfurii pe principiul „mâncăm şi bem”, că-i gratis?!

În plus, majoritatea petrecerilor se fac la nivelul staffului, nu şi al amărăştenilor care fac munca de jos. De ce? Ăia nu au funcţie, sunt furnicile, fraierii? Ăia aşa fraieri cum sunt,  se pot mulţumi cu mai nimic din ce le poţi da, contează să vadă că i-ai băgat în seamă, că te-ai strofocat să faci ceva pentru ei!

Măi, ştiţi ceva? N-aş vrea să fiu eu Grinch-ul care vă strică atmosfera, dar mie chiar nu îmi plac petrecerile de final de an. Pe bune!

 

 

0 thoughts on “petreceri de final de an

  1. Cuvânta

    Mixy- Grinch, bine ca nu sunt obligatorii aceste petreceri. Altfel mai trebuia şi să râzi cu boşii piloşii şi alte şiuri d-astea.

    Reply
    1. shori

      E un fel de a spune ca nu sunt. Pe mine m-a luat lumea la ochi dupa ce am lipsit de la doua petreceri consecutive 😀

      Reply
      1. Cuvânta

        Vroam sa o incurajez pe Mixy. Sa-i bagam mintile in cap pana nu ajunge de rasul curcilor de Halloween!!! :))

        Reply
        1. mixy Post author

          Pff, degeaba, deja m-au luat la ochi. În fiecare an aceeaşi placă de sărbători… Până şi Hruşcă face pauză!

          Reply
          1. B

            pai… parca as zice si eu cum zici tu… la ce naiba atata party, ca-s satula sa le vad mutrele colegilor zi de zi, isterici cand sunt treji, d-apoi sa-i mai vaz si aghezmuiti. si nu, chiar nu vreau sa le cunosc personal p-alea de la resurse, nici p-alea de la financiar, nici p-alea de la conta… si cica pileala moca: moca pe dracu’ ca cre’ ca acolo e prima mea de sarbatori[le astea si cele care-au trecut], ca le lucrez si p-alea, deci nu stiu cine-o sa-mi faca sarmalele, ca eu sigur n-am timp, si apoi la cat costa taxiul dus-intors, ca nu puteau si ei s-aleaga o locatie mai centrala, au luat un hangar pe la periferie, unde si-a intarcat incornoratu’ odraslele, deci clar nu-i moca…

  2. Javra

    Sunt surprins că atât de puţin înseamnă bunii tăi colegi pentru tine.
    Şi şefii, care fac atâtea eforturi ca tu să ai de unde primi bani…
    Şi apoi, ce petrecere ar fi aia fără Mixy? Vrei să le rămână măslina-n gât?

    Reply
    1. mixy Post author

      Tocmai de-aia e bine să lase măslina şi să se descurce numai cu udătura…

      Reply
  3. Andreea D.

    :)) eh, sun şi petrecerile astea pentru a face ce nu s-a făcut un an întreb, pentru a vă cunoaşte mai bine, pentru a lega prietenii.

    Reply
  4. mihaela

    Ai mei au atins absolutul, organizeaza bal de Craciun si ma pun sa platesc belet daca e sa particip, zi ca nu esti invidioasa 😛

    Reply
    1. mixy Post author

      Ba da :)) Şi cu banii de pe bilete ce se întâmplă? Face vreo tombolă şi câştigă unul din voi şerveţele de masă?

      Reply
  5. adelinailiescu

    Si la noi se organizase o “petrecere colectiva”. Pe banii nostri, desigur! Si fix in a treia zi de craciun cand tot omul sta la casa lui si ragaie dupa sarmale. Eu m-am exprimat convingator: astept altceva de la echipa manageriala care nu mi-a dat nimic, nici macar atentie, tot anul, decat sa organizez slujba de impacare la sfarsit. Se pare ca am fost convingatoare: nu s-a inscris mai nimeni asa ca s-a suspendat! 🙂

    Reply
    1. mixy Post author

      Ei, vezi? Eu fac parte din minoritate, restul rânjesc la orice firimitură…

      Reply
  6. dushurece

    hahah. mie imi plac petrecerile de firma ale altora. Vineri am fost , beut, dansat ca la nunta, am asteptat mireasa da nu fu…si nici copilu’n pampers…dar no :)) all in all nu a fost rau :))

    Reply
    1. mixy Post author

      ar trebui să fie interesant să merg la alţii, că la ai mei nu-mi place 😀

      Reply
  7. Hapi

    Nu stiu cum sunt, cum se desfasoara….dupa cum povestesti cred ca n-am pierdut nimic.
    Trimite-o pe Mamaie in locul tau

    Reply
  8. RMDudu

    Eu am noroc de 5 ani incoace… Petrecerea de sfarsit de an se tine in maxim 6 persoane, intr-un “local” mai de “rockeri” (la alegere din putinele decente si fara fite care au mai ramas), iar consumatia este platita in general de patroni (daca nu s-au dus pana la buda in timpul in care i se pune pata cuiva de o realimentare)… Pana si taxiul spre casa are parte de “sustinere” financiara.
    E adevarat ca bonusuri/prime se vad foarte rar si la noi, dar toti stim de ce (chiar nu se pot da decat foarte rar).

    Ah, am uitat… noi suntem firma foarte mica 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.