cale de suicid

By | 2014-02-03

Aş vrea să fiu om de nădejde, aşa cum se aşteaptă ei să fiu. Aş vrea să le pot lua cu mâna durerile, temerile, dar nu reuşesc decât să-mi risipesc energia în loc, asemeni unui muritor de rând. Neputinţa mă omoară mai mult ca oricând. Fac totuşi act de prezenţă dacă pot, măcar pe post de confesor, ca ieri, când o ascultam pe mama plângându-se de maică-sa (mamaia mea) că vrea să se omoare, că decât să ne fie chin şi să stăm cu gândul la ea şi să n-o putem ajuta mergând să stăm cu ea, mai bine-şi face felul. Aşadar mamaie nu vrea să audă de azil, iar de oameni pe care îi plăteşte mama să o mai ajute la una-alta îşi bate joc… Ca la bătrâneţe. Şi-a ales şi metoda de sinucidere, iar acum aşteaptă… să vadă în primul rând dacă suntem în stare să mai ieşim din rahatul în care ne zbatem acum.

Mai pe seară mă pune fi-mea să-i fac un rezumat, întrebându-mă ce face aia bătrână, mamaia mea.

– Ce să facă?… Cică vrea să se sinucidă, a găsit şi metoda.

– Serios?! Cum să se sinucidă, dacă abia coboară până la marginea patului?!

– Vrea să ia 6 bucăţi de paracetamol.

După şocul iniţial pe care i-l provoacă vestea mea reducând-o la tăcere, chicoteşte uşurel şi-mi propune o soluţie:

– Spune-i să lase paracetamolul, că  o să-i scadă temperatura la 35 şi n-a făcut nicio afacere… Mai bine să se sinucidă cu vitamina C. Dar neapărat, tot 6 tablete, ca să-şi facă efectul, mai ales pe zăpezile astea!

 

0 thoughts on “cale de suicid

 1. carmen

  in ciuda seriozitatii momentului, idolul meu e la inaltime. Putere va doresc, eu sunt nimic pe langa greutatile voastre. Daca va ajuta gandurile mele bune vi le ofer cu tot dragul.

  Reply
 2. Silavaracald

  😀
  Lăsați-o în pace pe mamaie, că aceia care amenință cu sinuciderea o fac mai mult pentru a-și șantaja emoțional aparținătorii. Adevărații sinucigași o fac pur și simplu, fără tam-tam. Doar te trezești că nu-s…

  Reply
  1. mixy Post author

   Ah, nu ne facem probleme; bărba-su toată viaţa a ameninţat că se gâtuie. Se lăsase de fumat şi de băut (de frica morţii), dar zicea că se pune-n ştreang. Aştepta mamaie minunea de a rămâne văduvă instant, dar moartea lui tataie a venit natural, spre bătrâneţe :))

   Reply
   1. B

    Mamaie zicea ca o sa ia un “diazepan” intreg. Prima data ne-am speriat si i-am ascuns flaconul. Dupa care zicea “suna, maica, la salvare, ca simt ca ma ia cu palpitatii”, numai la gandul ca i-ar putea face rau i se facea rau.

    Reply
    1. mixy Post author

     Ce-nseamnă să lucrezi cu mintea! 😉 Deşteaptă mamaie…

     Reply
 3. Cuvânta

  Taci tu, ca 6 e numar satanic. Ce conteaza ca e 6 paracetamoale sau vitamina C, poate sa fie si 6 mere, important e numarul!

  Reply
  1. mixy Post author

   daca erau 6 paracetamoale lângă 6 vitamina C lângă 6 mere mai intelegeam, dar aşa?!?

   Reply
 4. belgianca

  Daca ia vitamina C, neaparat cu un pahar de rachiu ca sa aiba efect!
  Multa sanatate! 🙂

  Reply
 5. Javra

  E un subiect despre care nu-mi vine să glumesc.
  Pe când eram ziarist şi a fost rereales Iliescu
  preşedinte, am simţit nevoia să fac un bine public şi să
  le ofer compatrioţilor mei mai multe metode de sinucidere.
  Aşa că m-am dus la spitalul nr. 9. Tot elanul meu creator
  s-a topit, când o doctoriţă mi-a vorbit arătând atâta
  compasiune faţă de pacienţi, încât nu puteai rămâne
  de piatră. Şi dacă am văzut că sinuciderea a a rămas
  un subiect tabu pentru mine, i-am luat un interviu unui
  nebun şi făcut alt material.

  Reply
 6. adelinailiescu

  Si socrul meu voia sa se sinucida dupa ce a paralizat de la un AVC, zicea ca baga un cui in priza si gata, termina cu viata! Iar soacra-mea chiar il credea si-l pazea sa n-o faca. Dar eu l-am incurajat si i-am zis s-o faca daca asa crede de cuviinta dar mai intai sa scoata frigiderul si televizorul din priza ca-i pacat sa le arda cu un scurt circuit, se strica coliva pe urma si eu nu pot sa stau la priveghi fara sa vad stirile… Daca a primit un vot “pentru” s-a razgandit! 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Fire practică, soro, de-aia-mi placi! Că tot cu gândul la colivă aş fi stat şi eu, e bine să fii prevăzător…

   Reply
 7. arakelian

  si eu zic la fel, cine vorbeste de sinucidere o face doar pt santaj emotional. Din cele povestite de tine, cred ca era o ‘gluma’ des intalnita in familie, un fel de alintatura intre ea si tataie. Din pacate astea pica greu.
  Faptul ca se poarta urat cu cei ce vin sa o mai ajute cu una-alta nu e in regula.

  Reply
 8. mihaela

  Asta este cea mai buna chestie pe care am realizat-o azi, sunt mai tare ca mamaie, care e un fel de guru pentru mine. Io am luat vreo 12 paracetamoale si tot traiesc, e drept ca eu incercam sa scap de o raceala si sa ma duc la teza nu sa ma sinucid dar se cheama ca le-am luat nu?

  Reply
  1. mixy Post author

   Se.
   Sper că ai luat 12 în mai multe zile, altfel nu văd cu ce te-ar pune pe picioare mai mult decât 6 maximum într-o zi. Îmi ţipă ficatul numai când aud de atâta paracetamol… bleah!

   Reply
   1. mihaela

    12 intr-o zi altfel cum as fi fost mai tare ca mamaie? Nu ca ar mai avea vreun efect asupra mea in vecii vecilor, el si toate derivatele lui 😛

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.