reguli de traversare

By | 2014-07-02

Când eram eu mică și desteaptă, înainte să plec la școală mi se repetau regulile de traversare:

„Te uiți în stânga, te uiți în dreapta și pe urmă treci. Dacă ți-e frică, așteaptă să treacă un adult, și treci și tu ca el.”

Am trăit.

Când s-a făcut fi-mea mică și deșteaptă îi repetam regulile de traversare:

„Te uiți stânga, apoi dreapta, apoi în ochii șoferului să vezi dacă are de gând să dea peste tine sau așteaptă să treci. În nici un caz nu te iei după cei de pe lângă tine!!!’”

A trăit.

În fiecare dimineață traversez spre muncă împreună cu copii care merg la o școală generală. De față cu ei NU MERG PE ROȘU.

Copiii, și oamenii cu mintea în altă parte care stau pe trotuarul vostru, au tendința să o ia după voi. Instinctiv, ca oaia.

Gândiți-vă de patru ori înainte să alergați pe o trecere de pietoni. Nu-i vorba numai de viața voastră, ci și a celor de pe trotuarul pe care erați.

 

0 thoughts on “reguli de traversare

 1. RMDudu

  Corect!

  Dar treaba asta se aplica si celor cu 2 si 4 roti: daca UN sofer/motociclist/biciclist pleaca “pe rosu”, in cel putin 4 din 10 cazuri vor pleca si cei de langa el…
  Specia noastra mai are de evoluat in directia asta… Responsabilitatea si respectarea regulilor nu pot fi deprinse inca fara dresaj.

  Politistii pe 3 roti (aia cu Viper-urile) sunt exceptati… dar habar n-am de ce 😛

  Reply
 2. shori

  Eu ti-am mai spus ca – uitandu-ma in jur – am ajuns la concluzia ca eu sunt cea defecta. Eu nu trec pe rosu nici daca e 3 dimineata si nu vine nici o masina. Astept frumos pe trotuar sa se faca verde. Traversez zilnic o intersectie mare, semaforizata la maxim, unde aproape tot timpul sunt si politisti, si cu toate astea vad cum lumea trece strada pe rosu, ca turma de oi. Daca masinile sunt oprite la semafor, de ce sa nu treaca, chiar daca au rosu, macar pana la squar-ul de la mijloc… Ma intrebam de ce nu ii ia politia in primire…asta pana am vazut si politistii facand acelasi lucru…concluzia: ce caut eu in viata mea?

  Reply
  1. mixy Post author

   Da, corect, eşti prea de tot! Cum să aştepţi să se facă verde la 3 a.m.?!?
   S-ar umple de bani dacă ar da amenzi pietonilor. Cred că aş lua şi eu câteva…

   Reply
 3. B

  Eu nu mai stiu cum e cu traversarea, pen’ ca m-a dat unu’ cu cracii in sus fix de pe trecerea de pietoni, si ca sa fie tacamu’ complet, a luat-o si pe sor’mea, Avea soferu’ glaucom, chior de un felinar, da’ n-are a face. Si dupa ce ca mi-a rupt un ciolan, cica i s-au speriat copiii care stateau cuminti pe bancheta din spate. Ne-am miscat noi prea incet, trebuia sa alergam, pentru ca el avea viteza, iar noi mergeam la pas. Ce sa zic… Las’ ca si sor’mea i-a rupt oglinda!

  Reply
  1. mixy Post author

   Înseamnă că v-a luat pe capotă de nervi că mergeaţi prea încet?

   Reply
   1. B

    Dac-ai sti ce motive/ scuze isi gasesc, te-ar apuca nervii, zici ca ori te considera prost si au un tupeu pan’ la cer, ori sunt ei de-a dreptul idioti. Si nici urma de parere de rau ca au luat pe careva peste capota [din partea soferilor]. Bine, si pietonii… am vazut mame cu copil cu tot traversand in fuga prin zone f aglomerate, in nici un caz pe trecere, la fel cum am vazut varstnici care abia se mai tineau pe picioare, dar tot traversau ori pe rosu, ori departe de trecere. Si tot ei se zburleau la soferi…

    Reply
 4. Javra

  Cred că asta face parte din educaţie. Când eram copil, ai mei mi-au spus că trebuie să mă asigur, înainte de a traversa, indiferent că stopul arată verde pentru mine. Cred că e cel mai bun sfat.

  Reply
  1. mixy Post author

   Da, dar la îngrămădeală se mai iau unii după alţii.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.