cu fractură

By | 2015-08-24

Se întâmplă să cazi, e omenește. Un nene bătrân care aștepta cu mine în sala de așteptare la medicul de familie, a dat din cap a necaz când m-a văzut, a nț-it din vârful limbii spunându-mi:

– Am pățit o grămadă de belele la viața mea, dar oase rupte n-am avut niciodată.

Coane, nu știi ce pierzi! Vrei să te fac să regreți?

Căderile sunt și ele belele care se pot întâmpla oricând, că de! Ceasul rău, pisica neagră, soarta sau o ursitoare cu gura spurcată.

Căderile lasă în urma lor fracturi, complete sau parțiale, în urma cărora ies ochii din cap de atâta suferință, iar că măsură de prim ajutor ruptura se imobilizează, pentru că orice mișcare produce mârâit și scrâșnet de dinți de la durere.

Urmează o perioadă de vindecare, în care vrând nevrând trebuie să aștepții ca să treacă. Funcție de gravitatea fracturii variază și durata de timp până la vindecare.

Rabzi.

Când ești vindecat, vei fi un om care a fost fracturat a avut o fractură.

Fracturile trec așa cum trece orice belea din viață.

***

Mai greu e când pe lângă fractura inițială, îți mai tragi câte una în cap în toiul nopții cu gipsul, încercând să-ți bagi mâna sub cap, pe pernă…

 

0 thoughts on “cu fractură

 1. RMDudu

  “Mai greu e când pe lângă fractura inițială, îți mai tragi câte una în cap în toiul nopții cu gipsul, încercând să-ți bagi mâna sub cap, pe pernă…”
  Uite-asa o fractura duce la alta, cu ceva comotii bonus …
  Poate detaliezi procesul de obtinere a fracturii, pentru eventualii doritori de experiente “rough” 😉
  Felicitari pentru stoicism 😉

  Reply
 2. Roxana

  Ştiu ce spui! Am fost şi eu “om fracturat” pe vremuri. Depinde de mână, dar eu aşa am descoperit cât de puţine lucruri ştiu să fac cu mâna stângă. De atunci apreciez enorm pe toţi cei care sunt ambidextri sau pe cei care reuşesc să se descurce în ciuda unui handicap.

  Reply
  1. mixy Post author

   Păi tot cu stânga mă scarpin și eu acum, că dreapta e pe pauză 🙂

   Reply
 3. Mihai

  “Când ești vindecat, vei fi un om care a fost fracturat a avut o fractură.”
  uite de aia eu port acum ceasul pe mana dreapta(sa nu ma ia vreunu de gheu, sau cine stie ce alte aplecari de astea se semnalizeaza asa)

  Reply
     1. Mihai

      am vazut eu intr-un film cu Al Pacino ca asa se semnalizau gheii, cu pantofi diferiti, cu batiste in buzunarul din spate al pantalonilor si cu ceasul nustiu’ unde
      da’ nu mi-e frica

 4. mihaela

  Eu coastele mi le pocneam la greu, bașca învățasem să mănânc cu stânga, habar nu are lumea ce miracol e să duci o lingură de supa întreagă la gura cu stânga

  Reply
  1. mixy Post author

   🙂 supa e ok, o mănânc cu stânga, dar îmi vine să plâng când mănânc salată: cu furculița nu apuc bine, iar din lingură fug ingredientele.
   Mănânc cu mâna.

   Reply
 5. B

  Stai sa vezi: umbla vorba ca post fractura ramai cu barometru…

  Reply
  1. mixy Post author

   😀
   Măcar de-ar măsura bine, n-aș mai deschide “vremea” dimineața…

   Reply
 6. arakelian

  dupa fractura pe dreapta am re descoperit ca sunt stangace: scriam la fel de urat ca cu dreapta, mancam/faceam orice. Am ramas ambidextra, fractura a reparat ce scoala comunista a distrus: stangacia mea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.