orice gen

By | 2015-09-23

În ultima vreme s-au încurcat rău națiile, nu mai înțeleg nimic: văd copii blonzi, români de când se știu, ascultând lăutărească sau manele, chestie care nu face parte din preferințele părinților lor. Mă intrigă cu atât mai mult când văd copii de țigani, țigani, de la mama lor, de când se știu ei, roakeri declarați acum, ceva de speriat!

În playlistul meu au fost întotdeauna “de toate”. Eu nu pot asculta un singur gen de muzică, decât pe perioade limitate de timp și funcție de starea de spirit pe care o am. Ce-ar mai fi să aud o populară cu vino bade la portiță când mie îmi vine să-l trimit dracului surghiun cât mai departe de poarta mea? Sau să ascult muzică de Crăciun, gen Let it snow! pentru că o calmează pe fi-mea, când pe mine curg apele la peste 35 grade vara? Sau să ascult house când eu am pierdut 2 lei în formularul de bilanț, eu să caut printre cifre, house-ul să mă frece la icre cu ritmul lui de ciocan pneumatic și tot așa.

Nu e bine, de-aia zic: ascult orice, dansez orice (mai puțin vals, tango, salsa, cha-cha, ini-mini-maini-mo , a stai că ăsta nu e dans). Probabil de la de-ăștia ca mine s-au încurcat națiile, dar datorită unor mari lipsuri din arborele genealogic, eu încă nu știu ce nație sunt. Adică pot să fiu orice vreau, ce nația mă-sii!

 

0 thoughts on “orice gen

 1. Roxana

  Păi roacker poate fi oricine :)) Iar dacă, din spirit de frondă, copiii aleg să asculte alt gen decât părinţii lor, e de înţeles. Şi eu ascult aproape orice muzică, dacă e bună calitativ. Îmi plac anumite formaţii sau prefer anumite genuri în funcţie de starea de spirit (aşa ca fiica ta), dar nu rezist fără muzică zilnic. Nu sunt roacker declarat, deşi rock îmi place probabil mai mult decât alte genuri.

  Reply
  1. mixy

   Eu nu sunt nimic declarat. Ascult cam orice până nu ma enervează

   Reply
 2. Mihai

  am impresia ca sunt tot felul de talibani, de ultrasi ai fiecarui gen, sa zic un fel de Grigore Lese cu followersi si galeria craiovei, etc., care tin in viata genul respectiv. si, printre ei pendulam si noi astia, nehotaratii, impurii, infidelii… 😀

  Reply
 3. shiki

  si mie imi place cam orice gen inclusiv foarte ciudate cu conditia sa fie muzica , nu zgomot. bine , recunosc , si asta e o chestie subiectiva.cred ca popularele si baletul ma enerveaza din cauza suprasaturatiei de pe vremea lu’ raposatu’ dar chiar si acolo am exceptii. ce pot sa zic? manah manah 😀 (mai tii minte melodia aia de la muppets? cu vacile rimelate? )

  Reply
  1. Mihai

   tip tii bidibi!

   ps: in timpul primaverii arabe, cand au pus-o aia din bahrain de o revolutie, ghici cine canta asta in masina, cand la stiri se spunea: in capitala bahrainului, Manama… io: manah manah – tip tipitipi!
   yeah!

   Reply
 4. arakelian

  asta se numeste integrare intre natii:), in cazul nostru romanii si tiganii si italienii si care mai este. Fiecare imprumutam ceva de la celalalt, ideal e sa luam cele bune.
  Stiti ce au minunat sirienii? Mancarea si simtul unitatii si ajutorul unul altuia (am locuit 1 an in blocul de pe Pantelimon, langa langa sediul Ligii sirienilor din Ro): se ajutau, faceau afaceri impreuna, imprumutau unu altu cu bani. Cam ca niste evrei. Daca noi romanii invatam asta, atunci vom avea o super evolutie!!

  Reply
  1. RMDudu

   Bine zis. Din pacate este mai usor sa copiezi chestii rele, iar romanii (si ceilalti conlocuitori semnificativi) nu iubesc atat de mult efortul suplimentar presupus de o spoiala de civilizatie.

   Reply
 5. RMDudu

  Asculta ce-ti place. Daca e sa-ti placa, pana si un “islamic black metal” suna bine (imagineaza-ti chemarea muezinului pe un riff de chitara solo: https://www.youtube.com/watch?v=Zxl6bZUjr4o ) 😀 Sau, cine stie, o manea simfonica, à la Wagner Minune sau Beethoven de Vito (fost Golden Kid) 😀

  Reply
 6. RMDudu

  In legatura cu rock-ul islamic… M-am simtit ciudat dupa postarea anterioara, in sensul ca bruma mea de simt moral imi tot dadea coate ca nu-i frumos sa ma iau de o religie asa, din senin, sau pentru ca e la moda… Am cautat si ceva pozitiv pe tema asta si nu a durat mult pana am gasit http://www.meaning.org/hmi_index.html

  Reply
  1. Mihai

   suna surprinzator de bine colajul din articol.
   trebuie consumat cu grija, stii cum e cu interpretarea gresita si cu alegerea proasta a momentului; la 00:38 se incepe cu I am an islamist, I am an Antichrist – ohh, cat s-a mai dat cu capul prin rockotecile noastre pe versuri similare, da’ acum trebuie sa ai grija pe cine asculti zicand asta si cat de tare lasi sa se auda.
   sau devii tata si nu-ti mai e atat de usor 🙂

   Reply
   1. RMDudu

    Sunt deja tatic recidivist 😀 Acum toata lumea buna asculta la casti. Ceilalti chelalaie in boxe de neamuri proaste.
    Pana la urma ai dreptate, nu mai este asa de usor 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.