nu mai sunt bună de nimic

By | 2015-11-02

Avea și fata mea invitație în seara aia la clubul Colectiv. Norocul ei că mai e încă minoră și m-a ascultat și i-am spus să nu se ducă, pentru că ora concertului e târzie. Norocul meu că n-am lăsat-o. Norocul ei că m-a ascultat.

E a treia zi și am încă aceeași senzație de suflet chircit și trist. Numai cuvântul ars îmi ridică părul pe ceafă.

Pentru părinții ăia care-și ridică copiii morți de la IML nu cred că are relevanță cine-i vinovatul, furia e cumplită. Pentru ceilalți are importanță, pentru viitor. Ca să nu se mai întâmple. Să ne putem trimite liniștiți generațiile astea de copii frumoși să se distreze.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei duși și să aibă grijă de cei răniți!…

 

0 thoughts on “nu mai sunt bună de nimic

 1. arakelian

  Eu nu am cuvinte.. Dumnezeu sa ii ierte pe cei decedati si multa putere si refacere celorlalti. In memoria lor si pentru a preveni asemenea carnagiuri sper sa fim mai uniti si sa facem ceva, orice.

  Nu ma pricep la cluburi, si nicintr-un caz la astea din Bucuresti; dar mi-a intrat o idee … ca scoala fetei e la fel: 2 intrari, cu usi duble, dar cate o usa e blocata ( fie de mobila, fie stricata); daca Doamne fereste se intampla ceva atunci ….

  Privind la rece ( sotul e economist si rocker infocat, ce a mers la multe concerte) a spus ca situatia e de 20 de ani asa in cluburile in Bucuresti ce functioneaza in deriva: chirii imense, spatii putine pretabile, profit mic, reguli sofisticate si imposibil de respectat incat singurele solutii sunt…spagi aici si colo. Majoritatea sunt in subsoluri neaerisite, in care se lasa sa intre cat mai multi, se coboara pe scari in spirala/stramte; se fumeaza si sunt foc de artificii; au mai fost incidente de genul asta in ultimii ani dar s-au stins repede ( ar fi fost ‘doar’ 2 dansatoare arse, sau victime intoxicate….). Club A, Fire, Expirat,etc toate astea sunt in beciuri …. El a umblat mult prin ele, si a spus ca au fost mii de ocazii perfecte pt acelasi incendiu doar alti protagonisti: si da, ar fi fost ocazii sa fi fost si el acolo….

  Reply
  1. RMDudu

   Precis sotul tau a fost prin Jack… Acolo era o scara de lemn, in spirala, coborand intr-un beci. Asa este. Retrospectiv, nu pot decat sa spun ca am avut noroc.

   Reply
 2. RMDudu

  Norocul tau ca ai crescut-o bine.
  Cred ca este foarte relevant pentru toti cine este de vina, chiar daca se va stabili o vina colectiva. De asemenea, trebuie schimbate lucrurile in asa fel incat asa ceva sa nu se mai intample. O schimbare o putem face si noi, fara sa asteptam “autoritatile”: sa ne educam bine copiii.

  Reply
  1. arakelian

   stii ce ma deranjeaza? delasarea generala, delasare care a dus la situatia actuala: spagutza pt avize, avize lipsa/false, proprietarii cladirii care au acceptat sa inchirieze spatiul pentru public cand evident ca nu erau nici usi nici extinctoare, aerisire etc, masinile parcate peste tot, spatiul prost amenajat etc etc. Nu, nu e o cauza, nu e un vinovat, aclo e un cumul de cauze, cauze ce le vedem zi de zi, ce sunt sunt prezente peste tot in viata noastra.
   Aceeasi delasare a fost vizibila si la reactiile de dupa …. si asta a deranjat.

   DAR am vazut oameni simpli care au reactionat. Sunt oameni care de la incendiu nu au mai pus tigara in gura. Sunt oameni ce si-au inchis clubul, ramanand fara job si ei si angajatii. Sunt oameni ce au decis sa nu mai mearga in cluburi. Sa nu uitam, noi facem diferenta, da?

   Reply
 3. Roxana

  Îmi imaginez prin ce-ai trecut şi tu, doar la gândul că de o lăsai nu se ştie ce ar fi fost, în ce stare ar fi ajuns acasă. Mă cutremur gândindu-mă la toţi părinţii care şi-au văzut copiii morţi, arşi, pe paturi de spital. N-am scris până acum pentru că nu ştiu dacă pot găsi cuvintele potrivite şi mi-e teamă să nu greşesc. M-am gândit că asa ceva se poate întâmpla oriunde, că şi fiica mea este rockeriţă, că merge prin cluburi când are puţin timp, chiar dacă asta nu o face foarte des. Mă întreb de câte ori până acum s-a evitat o asemenea nenorocire la care nu te gândeşti în momentul când mergi la distracţie?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.