oameni mai buni

By | 2015-11-03

În fiecare an în preajma sărbătorilor oamenii adună pentru nevoiași. Dau din puținul lor și altora. În fiecare an am avut aceeași problemă cu fiică-mea, că nu s-ar fi despărțit de plușurile ei pentru alți copii mai sărmani. În fiecare an am convins-o și a tot dat până când, de curând, mi-a spus privind sacul de plușuri care i-a rămas:

Plușurile sunt cam pe terminate, mami. În curând o să dau culegeri…

În satul Lăcrița din județul Dolj sunt copii care rar văd câte o jucărie. Pur și simplu nu au. Acolo au ajuns trei fete mult mai inimoase decât mine, care, impresionate de lipsurile copiilor, au dus de curând cărți de povești pentru ei. Cărțile stau la loc de cinste pe o masă, în spatele clasei, masă care ține loc de bibliotecă și sunt privite cu respect de copii. Au hotărât să-i bucure pe copii de sărbători și să strângă haine și jucării pentru ei.

Fetele vor să înființeze și o asociație, dar știți foarte bine cum stăm cu birocrația în România. Până una alta le puteți ajuta donând haine și jucării pentru copii.

Adresele la care fetele pot fi contactate pentru donații sunt:

 

asorina@yahoo.com

manutzeta@yahoo.com

Spor, dragilor!

 

0 thoughts on “oameni mai buni

  1. arakelian

    Noi mai avem inca niste plusuri de dat (de fapt eu as avea, fiica mea e ca fiica ta si are alta parere). Intre timp si papusile au decazut in ochii nostri, asa ca vom coase niste hainute de papusi, le imbracam, le punem si schimburi si apoi in cutii (sunt sigura ca si aici generozitatea fetei va scadea pana al final). Vom completa cu periute de dinti (o sa cumpar un set de 10, sau chiar 2 seturi) si un bax de biscuiti/fructe uscate; mai avem cateva tricouri nedorite (cu eticheta) etc. Dintre prieteni unii au firme/pfa, asa ca achizitioneaza birotica (caiete, creioane, pixuri, topuri de foi) si doneaza. Astfel pregatim cateva cutii de shoebox.

    Cred ca la carti e mereu unde duce – noi cand am plecat din Ro am donat vreo 100 catre o biblioteca improvizata intr-un sat. Acum avem mai putine ca am trecut la device electronic si e plin de carti gratis.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.