suntem sănătoşi, băi, ipohondrilor!

By | 2017-07-13

Recent am mers la medic pentru că de 6 luni de zile mă vait de nişte dureri, ocazie cu care am aflat că:

 1. nu sunt fonduri pentru analize cale de câteva luni consecutive la diferite clinici,
 2. acolo unde sunt fonduri există şi pacienţi care aşteaptă la analize cu noaptea în cap, călare pe diverse scăunele pescăreşti ca să intre primii (cu liste cine a venit primul, alea, alea),
 3. referitor la punctele 1 si 2, oamenii susură că în curând o să ne cumpărărăm de la şmecheri analizele gratuite aşa cum cumpăram bilete la Cinema Patria odinioară,
 4. analizele şi radiografiile care m-au costat doar 300 lei demonstrează că sunt sănătoasă tun, dar pentru că mă doare ar trebui să iau un tratament de vreo 150 lei/lună şi eventual să revin la control în caz că nu îmi trece.

După toate astea m-a rugat mama să-i ridic o reţetă compensată de la farmacie şi îmi venea să şi râd, că de când am primit cardul de sănătate nu l-am folosit la farmacie decât pentru mama, pentru mine am dat bani grei pe reţete.

Aşteptând în farmacie să se proceseze reţeta, cardul, inteligenţa matematică a farmacistei cu privire la dozaje şi locul unde ar putea găsi medicaţia, vine o femeie cu o guşă considerabilă şi cere celeilalte farmaciste nu ştiu câte cutii de algocalmin şi nurofen – cu reţetă de la medic, fireşte, că în curând n-o să mai cumpărăm nici spirt fără reţetă (vivat  Vaslui!)

Farmacista se cruceşte:

– De ce naiba v-a dat atâta calmant pentru o tiroidită?!

– Mă doare şi sunt  suspectă de tiroidită, dar să ştiţi că analizele şi radiografiile au ieşit ok.

– Şi la mine la fel! Am mai şi plătit analizele şi cică au ieşit bune, dar sunt suspectă de tiroidită!

– Da, le-am plătit şi eu şi sunt bune. Dar mă doare şi s-a inflamat înfiorător!

Farmacista, râzând cu lacrimi:

– E bine totuşi că suntem sănătoase!

 

3 thoughts on “suntem sănătoşi, băi, ipohondrilor!

 1. shori

  Acum intelegi de ce eu am ajuns la medic doar cand m-a calcat masina? :)))

  Reply
 2. arakelian

  Sa traiasca bine si fundul lor si farmaciile in bucuresti, zic. Sa o vezi pe maica mea ce ia antibiotice vreo 3 zile asa pt o tuse, ca asa vrea ea. Si o loveste tusea des, ca e fumatoare. Si apoi mai ia si magneziu pt inima desi are nucul in curte dar a zis ca ii greu sa le sparga/culeaga.

  Cazul meu: acelasi pacient, aceeasi boala, ma duc la medicul din Ro si apoi la medic in strainatate. In primul caz am primit reteta cu 5 medicamente si oferta de a cumpara de acolo 2 vaccinuri, in cazul 2 am primit o reteta sa iau doar in situatie critica si recomandare de exercitii regulate.

  Cazul colegului: il apuca o durere de spate cocoshat la birou si se duce la farmacie in strainatate si cere niste medicamente care le lua constant in Ro. Farmacistul ii zice ca s-au retras de pe piata locala de cativa ani si oricum nu se dau fara reteta. Lasa ca s-a descurcat colegul, i-a trimis mama pachet din Ro. Colegul intre timp s-a pricopsit cu gastrita (e mare consumator de bomboane din marmacie).

  Cazul unei prietene: in ro pt sarcina ii diagnosticheaza nu stiu ce si da injectabile, costa scump lunar. Ajunge in strainatate si dr ii deschide prospectul si zice ca acelasi efect are baby aspirin si costa doar vreo 10pounds pe luna si nici nu are aceleasi riscuri cu efecte secundare asupra copilului.

  Reply
 3. Hapi

  Râd cum le spui tu dar e frustrant. Și eu am trecut iar prin interventii, marele noroc cu prietenii, nimic plătit în spitale, dar medicamentele? Bătaie de jos… bine am scris :))

  Mă doare spatele, oasele, am slăbit dar după ce-am scăpat de buba aia de-am gândit că-i melanom, isi mai face naiba analize vreun an. Eu chiar devin ipohondră

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.