După violență (11)

By | 2018-02-20

Inițial m-a bușit râsul când i-am văzut ultimele mesaje conform cărora va deveni credincios și va crede numai în Sf. Anton de aici înainte, se va călugări, deci să nu-l mai căutăm niciodată (de parcă am fi făcut-o!) , ne găsește el dacă e cazul.

Apoi mi-am adus aminte de amenințările lui că mă lasă oarbă să cerșesc în fața bisericii Sf. Anton, iar fiică-mea să mă ducă de mână pe acolo. Hmm. Mă miram eu ce treabă are el cu sfântul ăsta, habar n-are ce a făcut vreodată și nici dacă e în calendar, cât despre credință, ce să mai vorbim?

Amenințarea e subtilă și e cu dedicație specială. Ca și: vă voi găsi eu dacă e cazul.

Se zice că pe o femeie să n-o lovești nici cu o floare, dar nenorociții ăștia ar lovi și cu craca de corcoduș înflorit. Nu primim flori, că nu se dau banii pe chestii efemere. Băutura spre exemplu nu e efemeră. Mai devreme povestea una că i s-a tocat părul, dar n-a avut timp nenorocitul ei să o tundă, că numai el o tunde și numai cât consideră el de cuviință, altfel e mai curvă decât e de obicei. A purtat fuste chiar și pe timpul iernii, ca să nu pară că e golancă.

În rest, ne ajutăm aici așa, ca între femei. Nu-i pică nimănui tresele dacă face mai mult. Bine, mai e câte una cum e cucoana cu cearcăne care nu se bagă prea mult decât la escrocat de bani sau țigări sau la mâncat cerealele copiilor, dar ce vrei, nu suntem toți perfecți.

I-am spus lui L că o iau la mine acasă dacă mai face șmotru cu atâta râvnă, că face de zici că vrea să decoloreze mobila și dușumeaua, iar ea a râs:

– Io vin la tine, place la tine, fata bună, fac curat. Da’ dacă văd bărbatu tău la tine, e bai mare, că piș la mine de frică. Scăpat de dracu meu și dau de dracu tău?! Cum e asta?!

Aseară alergam de mama focului pe coridor spre camera în care dorm. Mă întreabă o “colegă”:

– De ce naiba fugi așa?

– Mă urmărește ăsta mic!

– Are 2 ani, te-ai țăcănit?

– Tu crezi că mai am încredere în vreunul, indiferent de vârstă?!!

 

2 thoughts on “După violență (11)

  1. Narcisa - Maria

    Mă bucur să vad că ai intact simțul umorului. Mă bucur că ai ieșit de sub influența lui și că ai cerut ajutor. Mă bucur că primești ajutor. Mă bucur că ai reînceput să scrii, chiar dacă e despre ceva dureros. Mă bucur că începi să îți revii. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.