#hailapiata

By | 2018-08-05

Dacă ieri am siliconat în deplasare, am zis să siliconez și pe acasă azi, numai că tubul care era deja în pistol era și vechi și uscat, deci m-am chinuit să-l scot. M-au trecut ceva sudori (adică transpirație, nu oameni). După ce mi-am pus pe rochie mare parte din conținutul tubului de silicon care nu era atât de uscat precum părea de dinafară, am zis că-i mai bine să trec la treburi uzuale gospodărești , m-am schimbat și am plecat la piață.

Mie-mi place la piață. Lume vie! Agitație, vorbit în gura mare,  căldură ca sub soare, pensionari cu cărucioare, peste degetele de la picioare…

Nu, serios acum, îmi place pentru că au alt gust legumele din piață. Plus că ieși mai ieftin, indiferent de promoțiile de la magazine sau de cât te țepuiesc vănzătorii de la tarabe. La magazine pătrunjelul e mai scump decât o pâine, n-are gust, n-are miros, cum naiba poate o mână de iarbă să fie mai scumpă decât pâine, e o dilemă cu care nu mă descurc de multă vreme.

Dar în piață…detalii:

Vinetele pe care le-am cerut eu au ajuns în sacoșa mea ditamai vinețoaiele. Aveau sămânță în ele cât să pun răsad pe un ogor.

De la 1 kg de ardei gras de 2,50 lei a venit inevitabila întrebare, aia cu rotunjirea, dinspre tanti care cântarea:

– Vă pun de 5 lei?

– Poftim?!?? Cer un kil și-mi dați două?

Pe lângă ardeiul capia pe care îl alegeam de pe tarabă, m-am trezit acasă cu niște minuni de  ghemuri de ardei capia stil melc, practic unde era vârful, era și cotorul. Piesă de artizanat, tată!

Probabil vânzătoarea a vrut să mă surprindă.

Dar lasă, că nu m-a surprins asta, cât strugurele dulce din care mi-a dat tantilica aia să gust. Neniiică, acasă mi s-a făcut gura pungă mâncând boabe din același strugure. L-am lăsat și eu să se coacă. Până în septembrie poate îl mănânc.

Piesa de rezistență au fost niște ardei iuți. Am organele în colaps, behăi de o juma’ de oră, mi-e teamă să merg la toaletă, că dacă o fi rămas ceva iuțeală pe mâini?? Și tastatura e tapetată de șervețele de muci și lacrimi de când am început să îți povestesc.

Cam cât de repede crezi că trece efectul unui ardei iute care mi-a promis tanti aia că nu e deloc iute?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.