3 lei per infern

By | 2021-08-17

Nu știu alții cum sunt, dar eu decât să caut un loc de parcare în București, mai bine merg pe jos sau cu mijloace de transport în comun. De ani de zile prefer treaba asta, de sila locurilor de parcare. Plus că mă întreabă telefonul când mă vede că mă mișc atâta: ce-ai pățit, faci antrenament? Vezi să nu pierzi multe minerale!

Hai că glumeam, n-am telefon așa disperat să fiu sănătoasă.

Doar că e bine să mergi pe jos, nu neapărat că faci piciorul frumos, ci în cel mai fericit caz pocnești niște varice, dar… mai vezi și tu aerul din jur. Spre exemplu mă uit la turiști și am o dilemă. Ăștia vin la noi și fac poze cu BNR-ul, cu Arcul de Triumf, în vreme ce pe mine mă doare-n cur de ele . Am… spanac, era să zic câți ani am!

(Tușind: ) Khe, khe, am atâția ani de viață, dar nu mi-a dat niciodată prin cap să fac poze cu BNR-ul sau cu Arcul de Triumf! Acum, că am revelația asta, mai că-mi vine să mă iau la șuturi! Practic mă costă 3 lei să ajung la unul dintre obiective, dar eu îmi doresc să văd alte obiective din alte țări. Și ce dacă pun pe facebook poze în fața BNR-ului? Trebuie neapărat să mă coste 500 euro o excursie în Egipt, unde mor de cald, nici piramide nu văd că sunt prea departe de cazare, dar pun poze pe facebook că am poze făcute în Egipt?? Fugi, mă de-aci, eu pun poze cu BNR-u’, asta când mi-oi aduce aminte să fac un selfie trecând pe lângă el, evident. N-o să adun like-uri, dar nici din Egipt n-aș aduna pentru că lumea e ofticoasă. Poate doar dacă aș prinde live vreun șobolan din centru, de-știa de mor de cald sub covrigării și patiserii și ies și-și zburlesc mustățile la tine.

(N-am cum să prind pe viu unul de-ăsta, trebuie să mă apăr și să urlu dacă-l văd)

Și pe de altă parte, la cât miroase a pișat și a aurolac centrul nostru, de ce aș da bani să merg în altă parte în pișatul și aurolacul lor?! Nu mai bine îl miros pe-ăsta de aici, măcar e autohton! La alții cine știe ce bagă în el!

Hai, că am luat-o lelea și nu asta voiam să spun. Habemus tarife noi la STB (bălăria asta de transport în comun). Băi…eu îmi doresc foarte tare să meargă directorii de la STB – măcar secția tramvaie cu ele, dar nu la prânz, că e cald de mori atunci. Undeva mai spre seară. Când arată 33 grade pe telefon și în realitate simți că n-ai cum să mai sufli, se oțărăște putoarea de căldură la tine. Și te uiți că sunt 33 pe telefon, dar tu mori. Aș vrea să vină unul din directori care să spună: da, mă, merg cu tramvaie, știu cum e. Te seacă vara, te seacă în noiembrie când sunt 20 grade afară și tu trebuie să te dezbraci până la maieu că e cald în tramvai, te seacă în februarie când dă un îngheț și nu te poți uita afară din cauza țurțurilor adunați de pe geam.

Mmmmhm. Știu că n-o să aud așa ceva.

Făcând o matematică simplă, un drum care cu taxi-ul mă costă 7 lei și sigur are aer condiționat altfel ar muri șoferul, la STB costă 3 lei (cam cât 3 pâini ieftine) și se lipesc toate hainele pe tine. Adică se lipesc până se decolorează, cam atât să mori de cald e.

Și-acum întreabă-mă dacă vreau să folosesc transportul în comun.

One thought on “3 lei per infern

  1. julie

    dar sa nu uitam ca 3 lei iti asigura 90 de min de distractie. cat o coasta o sauna?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.